Creatieve berichten over naaien

Sinterklaaskadootjes

Persoonlijke, handgemaakte sinterklaaskadootjes zijn de leukste vind ik. Dit jaar had ik geluk, want de naam van mijn zus stond op het getrokken lijstje. En dat is echt iemand waar ik wel wat moois voor kan maken! Dit jaar maakte ik voor haar twee kadootjes: een mapje om visitekaartjes in op te bergen en mee te nemen plus een hoesje voor een Iphone.

Beide ontwerpen zijn eigenlijk heel simpel. Twee rechthoekig gesneden stukken stof, met de goede kanten op elkaar genaaid, stukje open laten, het geheel door het gat omkeren, strijken en de randen nogmaals naaien!

Hieronder ziet u het mapje voor de visitekaartjes zoals ik hem maakte:

Ik gebruikte twee paarse drukknoopjes (kam-snaps) zodat het mapje netjes open en dicht kan. Hier vindt u een online handleiding voor een soortelijk mapje, maar dan met verschillende stofjes en een knoopje om hem te sluiten, maar het idee is hetzelfde.

En hier ziet u het hoesje voor de Iphone. Ik gebruikte deze handleiding die ik via Pinterest vond en baseerde daar mijn ontwerp losjes op. Wel nam ik een iets andere afmeting, namelijk in centimeters in plaats van in inches.

Met de Bernina 580 borduurde ik haar naam op het hoesje. Het resultaat was echt supermooi!

En als laatste andere belangrijke gereedschappen bij dit project: een quiltersmat, -lineaal en -rolmes. Als de stofjes mooi recht worden gesneden is het makkelijker om te naaien en krijg je een mooier eindresultaat!

(PS: we hebben het Sinterklaas-feest al gevierd, dus de kadootjes zijn al bezorgd door de Zwarte Pieten 🙂

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht