Creatieve berichten over naaien

Supersnel Shirt – Inspiratie met gratis patronen

Supersnel Shirt - Pienkel voor BERNINA - S6Zoals je wellicht hebt gezien, ben ik hier bij BERNINA bezig met een serie blogposts over patronen die je gratis online kan vinden. En laat mijn BERNINA-collega Jade nu net een geweldig leuk en simpel patroontje gemaakt hebben! Vorige week publiceerde zij haar post, met gratis patroon voor een supersnel t-shirt, wat ik dus meteen wilde uitproberen.

Supersnel Shirt - Pienkel voor BERNINA - S4

En ze heeft niks teveel gezegd, het shirt met aangeknipte mouwtjes is supersnel klaar. Helemaal aangezien ik de hals niet met een boordje afwerkte, maar gewoon met een klein zoompje. Ik vouwde de stof simpelweg naar binnen toe en stikte het vast met een zigzag. Daardoor werd de hals ook meteen wat wijder, daar houd ik van.

Supersnel Shirt - Pienkel voor BERNINA - S8

Voor de naden gebruikte ik steek 9 op mijn B380, de steek die lijkt op een bliksemschicht, prima voor rekbare stoffen.

Supersnel Shirt - Pienkel voor BERNINA - S2

Qua pasvorm hoefde er helemaal niks gewijzigd te worden, de medium zit als gegoten. Ik gebruikte een restje viscose tricot in vrolijk turquoise, heel comfortabel. Hiervan gaan er zeker nog meer volgen, dankjewel Jade!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht