Creatieve berichten over naaien

Nogmaals het accessoire van de maand

Hier nog een berichtje over het accessoire van de maand. Ik wilde nog een kussen maken, en dan vrij machinaal appliceren.
Van mijn buurman had ik een prachtig kleurboek gekregen, hij dacht dat ik daar wel wat mee kon. En het boek is prachtig, vooral omdat heel veel verfijnde lijntjes weggelaten zijn.
Het is een kleurboek van Ben Kwok, en wat er verder op het boek staat …………., ik kan het niet lezen!

DSC03652 (Kopie)

Op de voorkant zie je wel al die verfijnde lijntjes, maar er staan voorbeelden bij hoe je die kunt tekenen. De eerste afbeelding die ik ga maken, is op een kussen als dank voor dit kleurboek voor de buren. Ik neem de afbeelding van de giraffe kop, en ik vergroot deze tot A 3.

DSC03653 (Kopie)

Daarna teken ik hem op de achterkant over met een transferpen, en zo kan ik de tekening op de stof strijken. Ik maak nog een extra kopie om zo de stukjes te kunnen uitknippen die ik van stof wil. De tekening bewaar ik, omdat de tekeningen getekend met de transferpen vaker te gebruiken zijn.

DSC03654 (Kopie)

Dit is de afbeelding met de stofjes die ik wil gebruiken, ik bewerk hem niet helemaal met stofjes, een aantal vakjes worden alleen gestikt. Ter versteviging doe ik achter de stof scheurvlies.

Ik begin met het oog, met een stukje stof. Als eerste verlaag ik de persvoetdruk naar 20, ik zet het lapje vast met een zig-zag. En gebruik het accessoire van de maand, voetje 24. Het bonte zwarte lapje is tricot, ik had het niet verstevigt, maar het gaat bol staan, en is lastig te stikken omdat het uitrekt. De volgende stukjes van deze stof toch maar even verstevigen.

DSC03655 (Kopie)

En dan wil ik ook nog wel wat decoratieve steken gebruiken. De decoratieve steken doe ik met voetje 23, de applicatievoet. Deze is kort en transparant, aan deze voet zit geen blokje, daarom is mijn maximale steekbreedte met deze voet 5,5 mm. Breed genoeg, want voor dit project vind ik 9 mm te breed.
DSC03656 (Kopie)Voor de pluim wissel ik van naald, ik gebruik een topstitchnaald omdat ik lana garen gebruik. (lana is van madeira, dit is wollig garen). Hiervoor verlaag ik ook mijn bovenspanning van 4.75 naar 3.
DSC03657 (Kopie)

Wat is dit toch leuk om te doen!

DSC03658 (Kopie)En terwijl ik dan wat langer bezig ben, ga ik nu toch weer over op de start- stoptoets, had even tijd nodig om te wennen. Ik kan op deze manier toch makkelijker sturen, en zit meer ontspannen achter mijn machine. En dan begint het er al op te lijken, de kop is klaar.

DSC03659 (Kopie)

Zoals je ziet zit er ook nog een vakje met achtjes, die kleine rondjes. Ook maar weer even geoefend. Dit is een oefening die ik de dames ook altijd laat doen met de BSR workshop.
De neus van de giraffe is ook weer met dat wollige garen gedaan. Verder heb ik verschillende merken borduurgaren gebruikt.
Nu de hals nog, het gaat eigenlijk best snel.

DSC03661 (Kopie)

En dan kan de achterkant erachter, en het binnenkussen erin.

DSC03662 (Kopie)

En nu vind ik het bijna jammer om hem weg te geven. Maar er staan nog meer mooi dieren in het kleurboek, ik denk dat ik voor mijzelf de kameleon ga maken.

DSC03666 (Kopie)

Ik heb al heel veel leuke reacties gehad op het kussen, en heb besloten om hiermee ook een workshop te gaan geven. Dit keer bij mij thuis, en ik woon lekker centraal, in het midden van het land. Kijk maar eens op mijn website.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Benodigd materiaal: 55 cm canvas, binnenkussen 50 x 50 cm, restjes stof
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA L 460
BERNINA L 460
Applicatievoet # 23
Applicatievoet # 23
Naaivoet voor borduren uit de vrije hand # 24
Naaivoet voor borduren uit de vrije hand # 24

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht