Creatieve berichten over borduren

De Bernina 830-simulator

Een van mijn vriendinnen viert een kroonjaar met een “vriendinnen” lunch. Het is een geweldig feest met heerlijk eten en een fantastisch optreden van een duo met zang en piano, een persoonlijk bedankje is natuurlijk op zijn plaats.

Ik maak meestal mijn eigen ontwerpen in de Bernina software, maar op mijn ontdekkingsreis met de 830, wil ik graag een van de lettertypen in de machine uitproberen.

Ik oefen graag met de Bernina 830-simulator, voor ik op de 830 ga werken. Ik kan iedereen, die een 830 heeft of er over denkt deze machine aan te schaffen, aanraden om de 830 simulator te installeren. De simulator is te downloaden op de Bernina website http://www.bernina.nl/product_detail-n3-r18-i254-sNL.html en wordt op de computer geïnstalleerd. Kies als taal Nederlands en u kunt aan de slag. De simulator kan alles wat de machine kan, behalve naaien en borduren.

De simulator opent in de naaimodus.

Klik op de borduurmodus knop om in het borduurdeel te komen.

klik op het ABC icoon

ik kies Quilt Block

tik “Bedankt” in en klik op het groene vinkje.

In het borduurscherm kies ik de ovale 145×155 ring, dupliceer het patroon (1), stel het raster in (2) waardoor ik de beide patronen exact kan plaatsen en klik op de sierranden borduren knop (3). Nu breng ik het aantal herhalingen terug naar 8 en vergroot de afstand tussen de regels. Ik ben tevreden en klik op het groene vinkje.

Het laatste wat ik doe voor ik het patroon ga uitborduren is een borduurmotiefje uit de machine aan het ontwerp toevoegen.

Tijdens het uitborduren leg ik een kleinstukje organza onder de bloem.

Het patroon is op vilt geborduurd, wordt uitgesneden met een kartel mes en op een kaart geplakt.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam