Creatieve berichten over borduren

CutWork Tool

De CutWork Tool heeft mijn hart gestolen. Het is wel even wennen om met een mes in plaats van een naald te werken, maar de aanwijzingen voor het wisselen van naald naar mes en de steekplaat zijn duidelijk aangegeven op de 830. Op advies van Bernina ben ik begonnen met de werkstukken uit het projectenboek en die zijn prima gelukt. Het projectenboek is gelukkig in het Nederlands te downloaden op de Bernina website.

Vandaag heb ik me voorgenomen om zelf een ontwerp te maken met behulp van de software en een van de vele borduurpatronen die in het softwareprogramma zitten. Het patroon wordt gebruikt om een placemat een persoonlijk tintje te geven.

Open de software, kies voor een nieuw ontwerp, vink “van borduurpatroon aan” en kies patroon 48. Klik “volgende” tot het patroon op het scherm te zien is en kies een passend raam.

Na wat spelen in de software besluit ik de rode delen van het ontwerp weg te halen en van de overblijvende delen een voor een de omlijning. Selecteer het hele patroon, klik met de rechtermuisknop in het motief en kies de optie “automatische omlijning & snijden”. Verwijder hierna de geborduurde delen en er blijft een patroon met alleen snijlijnen over.

Het patroon wordt op een USB stick opgeslagen en in de 830 geopend. Mijn placemat is van dikke viltachtige stof en daarom heel geschikt om gesneden te worden. Ik span dikke Stik en Trek in de mega hoop, zet de placemat vast met  tijdelijke spuitlijm en naai eerst een “basting” om het patroon voor ik de naald door het mesje vervang en de steekplaat omwissel. Afhankelijk van het patroon staat het mesje in stand 1,2,3 of 4. De machine stopt voor het veranderen van de stand. Het patroon is naar mijn zin en ik ben tevreden met het resultaat.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam