Creatieve berichten over naaien

Designer voor één dag – finale voorrondes

Bij sommige winkels zijn de workshops nog in volle gang, maar er zijn ook winkels die de finale van de voorronde al gehad hebben. Jammergenoeg kan ik niet bij allemaal aanwezig zijn, maar afgelopen zondag was de finale bij Rijkers naaimachines in Veghel.

Het is heerlijk weer, en dat is maar goed ook, want de catwalk is buiten. Om 14.00 uur begint het publiek zich te verzamelen rondom deze rode-loper catwalk en stijgt de spanning bij de deelnemers “backstage”. De jury neemt plaats achter de jurytafel, de laatste publieksjuryformulieren worden uitgedeeld en om 14.30 uur wordt de finaleshow geopend. Wie gerekend heeft op het Brabants kwartiertje komt te laat voor de opening, want alles verloopt keurig volgens planning.

De deelnemers van de twee workshopdagen showen hun eigen creatie als professionele modellen op de catwalk. Er zijn zelfs deelnemers die een model meegebracht hebben. Natuurlijk is er muziek en wordt er over ieder kledingstuk iets verteld.

Het is echt geweldig om te zien wat er van oude kleding gemaakt kan worden. Ik krijg meteen zin om mijn kledingkast eens onderhanden te nemen…

De vakjury heeft het er moeilijk mee, maar uiteindelijk moeten ze toch een winnaar kiezen. Er zijn meerdere prijzen te vergeven, de aanmoedigingsprijs, de publieksprijs, de Rijkersprijs, en natuurlijk de prijs van de vakjury.

Het winnende kledingstuk is gemaakt door Floor en doet mee aan de landelijke finale. De winnaar van deze finale wint een BERNINA 330 naaimachine.

Floor heeft haar jurk gemaakt uit een oude jurk en een hele stapel spijkerbroeken, en voldeed volgens de vakjury het meest aan de opdracht en had het meeste met Project Catwalk te maken. Maar eigenlijk vonden ze iedereen een winnaar, want het niveau was erg hoog, zelfs bij deelnemers die nog nooit achter de naaimachine gezeten hadden en bij de zeer jonge deelnemers.

Een fantastische middag, die hopelijk voor veel mensen weer inspiratie opgeleverd heeft.

Ik heb nog veel meer foto’s en verhalen van enthousiaste BERNINA dealers, daarover in een volgend stukje meer…

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam