Creatieve berichten over naaien

Kledingruil Event

Beste bloglezers,

Wel spannend om mijn eerste blog te schrijven, ik heb zoveel leuke dingen die ik meemaak in en buiten Het Naaicafé dat het lastig kiezen is. Graag wil ik vertellen over mijn supertoffe kledingruil avond op 29 april;

Zoals je misschien wel weet is het momenteel erg hip om je kleding te ruilen met je vriendinnen om zo toch in tijden van recessie je kledingkast “gratis” aan te vullen met nieuwe kledingstukken.
Nu bestaan er heuse professionele organisaties die deze kledingruil avonden organiseren.

Zo was ik gevraagd door de organisatie van Little green dress om op de ruilavond ter plekke kleding te veranderen,
re-stylen en te vermaken. Ik vond het erg spannend om aan mee te doen aangezien er veel pers aanwezig was.
Waaronder een journalist van de Gelderlander, de Groene telegraaf en een cameraploeg van koffietijd!

Ik heb van te voren getwijfeld of ik de lockmachine wel of niet mee zou nemen. Uiteindelijk heb ik de Aurora 440 en 1150MDA beide meegenomen. Wat was ik blij dat ik de lockmachine had meegenomen!
In het begin van de avond was het nog wat onwennig maar ik kreeg de smaak te pakken toen er diverse “afgedankte” kledingstukken mijn kant op kwamen.
Er waren stylisten aanwezig die tips gaven over welke kleding het beste past bij elk figuur;  met een kleine verandering staat de kleding net iets flatteuzer of blaas je een oud bloesje nieuw leven in met een goede bijpassende tas of riem.

De dames konden na de kledinginzameling de kleding uit de rekken passen en inleveren wat ze graag wilden hebben.
Daarna werd de ingeleverde kleding geveild. Als er meerdere dames hetzelfde kledingstuk wilden hebben werd er om geloot. Er bleef aardig wat in de rekken hangen wat de dames niet leuk genoeg vonden om te hebben.

Daar wist ik wel raad mee; Een lange witte spijkerrok met een split knipte ik boven de split af zodat het een minirok werd die goed op een legging zou staan, mooi afgewerkt met een wit lock randje en voila een minirok.
Een zwart truitje met een col wat net iets te kort was;  de col eraf geknipt, middenvoor doorgeknipt en de helemaal rondoom  met een wit schulprandje afgelokt , met het restmateriaal en behulp van de lockmachine een mooie rozet gemaakt, voila een chique bolero was het resultaat.
De kledingstukken die niemand wilde hebben en die ik had vermaakt of veranderd werden ineens een hot item, de dames hielden na de verandering van het kledingstuk bijna allemaal hun bordje omhoog!
Een meisje had een rok ingeleverd.  Door horizontaal een elastiek 15 cm van de bovenrand af in te naaien heb ik de rok in een strapless top veranderd. Het meisje wilde haar eigen rok heel graag weer terug maar nu als top!
zo heb ik nog een aantal andere kledingstukken veranderd die eerst niemand wilden hebben en daarna gretig om werd geloot. Zonder mijn lockmachine had ik deze avond niet zo goed kunnen afsluiten als nu.
De volgende keer neem ik mijn lockmachine zeer zeker weer mee!

Aan het eind  van de avond kreeg iedereen een goodiebag mee met lekkere zeepjes van lush, geurzakjes , thee en chocolade en natuurlijk had ik mijn eigen flyers in de goodiebag gedaan.
Maartje Maas van Little green Dress gaf me aan het eind van de avond drie zoenen ik heb gezegd dat ik het zeker leuk vind om nog een keer mee te doen als er nog een kledingruil extravaganza wordt georganiseerd.
Kortom in het kader van duurzaamheid was het een zeer geslaagde avond!

Zelf ben ik geïnspireerd door het veranderen van “oude”kleding en volgende week sta ik samen met een vriendin op het theaterfestival ‘N Bult theater waar we ook kleding gaan opleuken met zelfgemaakte “schilderijtjes” van textiel.
Na het festival  zal ik laten weten hoe het is geweest.

Groetjes Manuelle Evers
Mijn lockmachine

De kledingruil avond werd georganiseerd door www.littlegreendress.nl in samenwerking met  Fashion Awearness
in de guerrillastore op de Hommelseweg in Arnhem vlak bij het modekwartier.
De organisatie Fashion Awearness zet zich in voor duurzame modegerelateerde projecten.
Onder andere het hosten van de kledingruil extravaganza. En verkoop van duurzame mode.
Het festival ’N Bult theater vind plaats op Hoogte 80 in Arnhem. Wij staan hier met onze act Naaisalon

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam