Creatieve berichten over borduren

Lapjes

Tijdens een moeilijke periode in mijn leven, kwamen goede vriendinnen me regelmatig op maandag halen om naar de Haagse markt te gaan. Er stonden dan veel stoffen kramen met mooie en vooral aantrekkelijk geprijsde stofjes. We waren ook vaste klant bij de horeca  zaak waar we een lekker bakje koffie dronken en ons te buiten gingen aan de heerlijkste broodjes.

Meestal kwam ik thuis met een stapel stofjes en een tevreden gevoel. Het bekijken van (en vooral voelen aan) de stofjes was iedere keer weer een feest. In gedachten zag ik al de rokken, blouses, broeken en jurken die ik zou maken. Misschien onnodig om te zeggen, dat ik al die kleren natuurlijk niet gemaakt heb. Ik heb vaak gezegd en gedacht als iemand vroeg wat ik met de lappen van plan was: “ik weet het niet, maar ze zijn in ieder geval goedkoper dan de psychiater en ik heb er erg veel plezier van.”

Nu is mijn huis niet klein, maar op een gegeven moment kreeg ik toch plaats gebrek en ging ik minder vaak “markten”. De stoffen voorraad komt me nog regelmatig van pas, maar ik kan niet zeggen dat er meer ruimte komt in de kast, want nu ga ik met grote regelmaat naar beurzen. Ook daar zie ik vaak stoffen waar ik absoluut niet buiten kan. Zo heb ik tijdens de geweldige quilt expositie in Veldhoven blauw witte Hongaarse stof gekocht, een Afrikaans stofje  en batik stof.

Hongaarse blauwdruk stoffen

een Afrikaans stofje

mooie batik stof

Natuurlijk weet ik nu wat ik met de lappen ga doen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam