Creatieve berichten over borduren

Ster met Mylar restjes.

Op het moment is het borduren met Mylar helemaal in. U gebruikt hiervoor eigenlijk applicatie motieven. Maar zoals met stof houdt u restjes over, die natuurlijk ook weer verwerkt kunnen worden. Een geschikt motief is in de BERNINA borduursoftware  zo gemaakt.

Stap 1:

Selecteer eerst de ring waarin u wilt gaan werken. Teken vervolgens een ster met Closed objects en de Ripple steek.

Stap 2:

Vergroot de Stitch Spacing naar 2.50 mm.

Stap 3:

Selecteer de ster en Copy en Paste deze. Geeft de copy van de ster een andere kleur. Verander de Fill naar Outline/single.

Stap 4:

Kopieer de ster uit stap 3 nogmaals en verander dan de outline steek in Satin en geef deze dezelfde kleur als de ingevulde ster. (Deze stap is niet noodzakelijk)

Stap 5:

Selecteer de rode outlining nog een keer en schuif deze naar boven in het Color film gedeelte. Op deze manier wordt hij als eerste geborduurd. Kopieer hem nogmaals en geef hem dan een andere kleur. (in dit geval geel).

Het motief is nu klaar om uitgeborduurd te worden.

Maar u kunt natuurlijk nog een grapje toevoegen. Hiervoor selecteert u in Color Film alle kleuren en groepeer deze. Selecteer nu het hele motief en ga naar Morphing Effect en selecteer hier een figuur. Op deze manier kunt u de ster allerlei vormen geven. Het kan zijn dat de ster nu buiten het raamwerk valt. In dat geval selecteert u de ster en maak het iets kleiner.

Het borduren:

Borduur de 1ste gang en leg hierop stukjes Mylar

Burduur de 2de gang om de Mylar vast te zetten.

Borduur de 3de gang met vulsteken.

Knip of scheur de overtollige Mylar weg.

Borduur daarna eventueel de 4de gang uit.

Deze snel-klaar motiefjes zijn heel geschikt voor het opleuken van een T-shirt of een broekzak.

Veel plezier ermee.

Bea Demmers

Stap 1:

Selecteer eerst de ring waarin u wilt gaan werken. Teken vervolgens een ster met Closed objects en de Ripple steek.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Tanya BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Ik heb vandaag een tneorrt gedownload “tomtom n95” enfin ik ben er al een uur of 2 mee zoet.Onderaan de handleiding die erbij staat.Ik heb een n95, uiteraard.Ik kom tot het punt dat tomtom zegt, kan geen kaarten vinden. De inhoud van de mappen in de root zetten is geen optie, helpt ook niet. Tevens krijg ik regelmatig de melding dat het kopieren niet lukt.*Mijn vraag* Aangezien deze discussie al een tijdje gaande is en iedereen weer andere trucs en tips heeft .is het verstandig 1 bepaalde (recente versie, en graag welke?+ tneorrt ) van tomtom te d/l?Ik heb toch al met aardig wat gsm/pc spul gespeeld in mijn leven, maar dit is niet erg eenvoudig.quote guide: 1: Sluit je N95 aan op je PC en schakel naar gegevensoverdracht.(Kopieer 1.bt.sisx + 2.GPSd.jar + 3.tomtom.sisx naar je geheugenkaart)2: Installeer 1.bt.sisx en open de applicatie.Device added komt in beeld en programma kan weer gesloten worden. (hoeft niet)3: Installeer 2.GPSd.jar en open deze applicatie elke keer voordat je Tomtom start.4: Installeer 3.tomtom.sisx5: Kopieer de TomTom map naar je geheugenkaart.6: Kopieer de 2007 Benelux map naar je geheugenkaart.Alles staat er nu op.hoe je het echt werkend krijgt Start BT en via opties doe exitStart Gpsd en via opties doe HIDEStart nu de tom tom akoord op de regels en schakel bluetooth in en ga via menu naar selecteer gps gegevens. Ga voor andere ontvanger en selecteer BiNPDA GPSHet werkt op mijn N95 dus zou bij U ook moeten werken Met dank aan madman end quote

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam