Creatieve berichten over naaien

Blauw-groen quilt

De meeste mensen die hun huis willen renoveren, beslissen eerst welke kleuren ze gaan gebruiken voor de muren en beginnen pas daarna de bij passende accessoires te zoeken. Bij mij is het altijd omgekeerd. Eerst maak ik een quilt en daarna begin ik een muur  te kiezen die de kleuren heeft waarbij mijn quilt past. Na de rode en blauw-paarse quilts die weeral aan het vervanging toe zijn, heb ik een donker blauw-grijs-groen gemaakt. Het lijkt een beetje donker te zijn maar ik kan er uren ernaar kijken zonder het beu te worden. Ik wou iets gemakkelijk maken dat snel klaar was, maar toch duurde het heel lang voor hij eindelijk naar mijn smaak af was. Ten eerste heb ik verkeerde keuze van stof gemaakt- dikke antieke linnen, die ik zelf had geverfd. Rechte lijnen krijgen met die soort stof is quasi onmogelijk, free-hand borduren heb ik paar keer moeten scheuren en hoeken zijn helemaal geen rechte hoeken gewoorden. Ik was ermee gestopt omdat ik even de moed kwijt was, maar na een maand van reizen heb ik mijn naaimachine zo erg gemist, dat ik direct van het luchthaven mijn naaikamer ben gaan opzoeken, vastberaden om de lastige quilt eindelijk af te werken. Wat een opluchting, hij is bijna klaar, nu kan ik hem nog wat beginnen versieren, klein beetje pareltjes hier en daar of handstikken met dikke garens. Voor ik kan beslissen moet hij nog even aan de muur hangen tot ik precies weet hoe ik hem ga afwerken. Toch zal ik voor de woonkamer weer een andere maken, ik heb alweer nieuwe ideeen en weer een goede reden om het behangen en schilderen uit te stellen.

Voor de quilt heb ik couching gebruikt, vrij snel en gemakkelijk.  Brei- en siergarens op het stuk stof opleggen en vaststikken. Het is aanbevolen om de stof te stabiliseren met vlieseline, in dit geval heb ik viscose stofdoekjes onder de stof geplakt. Je kan ook direct op het doekje verschillende stofrestjes plakken en daarna met couching beginnen. Omdat de blauwe achtergrondstof zo dik is, heb ik de quilt met ‘Perle’ garens gestikt.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam