Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de maand augustus

 

Zoals u ook op de site van BERNINA kunt zien heeft BERNINA iedere maand een actie met een accessoire of voetje. Deze maand is het het apparaat voor Engels borduurwerk. Nu heb ik niets met Engels borduurwerk, maar ik ben wel helemaal weg van deze voet en heb hem al verschillende keren gebruikt….

… om openingen te maken om koordjes en lintjes door te rijgen. Gebruik je een grotere opening kun je er een stofje met bv. een bloemetje achter doen, of een andere kleur stof enz. Op de site van BERNINA bij het accessoire van de maand staat een beschrijving van een riem.

Om de diverse voeten te tonen wil ik een tas gaan maken, ik maak gebruik van het patroon wat in de Knip van augustus stond, de posttas.

Dit patroon is een rechte lap, waar later de bodem wordt ingezet. Op deze lap kun je dan al je probeersels naaien. Ik heb gebruik gemaakt van stalen gordijnstof, hier zat een grote lap bij, en van dezelfde stof een aantal verschillende kleuren kleinere lapjes, perfect voor mijn doel. Deze stalen zijn vaak te koop voor een paar euro bij woningstoffeerders.

Bepaal hoe groot je de openingen wilt hebben, er zitten 4 verschillende pijpjes bij en twee priemen om de gaatjes te maken.

Bevestig nu de plaat met de sjabloon op de machine.

Naai nu met een smalle zigzag om het rondje, steekbreedte 2,4, kies daarna een siersteek de dubbele blokjes, het halve boogje of evt. de driehoekjes.

Werk je het randje alleen af met de zigzag dan mag de steekbreedte wel wat breder.

 

Al die voeten nodigen uit tot weer een creatieve uitspatting. Door mijn werk kan ik wel gebruik maken van de voeten, het is dan ook erg leuk om dit uit te proberen en te delen met andere creatievelingen, of mensen uit dagen om het uit te proberen. Verschillende dealers bieden ook de mogelijkheid bij deelname aan workshops diverse voetjes uit te proberen.

De komende tijd wil ik u in het blog een aantal leuke voetjes laten zien, wilt u een bepaald voetje zien laat het mij dan even weten, ik ga hier dan graag nader op in.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam