Creatieve berichten over quilten

Het Verdere Verhaal van de Bos Quilt

De bladeren aan de bovenkant zijn nu afgewerkt en begin ik aan de bodem vande quilt te werken. Omdat dit de voorgrond is will ik een beetje meer speel van kleur en motiefjes hebben. Dus ik begin eerst met oranje rondjes te naaien- dat doe ik met het BSR voetje en blijf maar rond naaien tot dat het rondje gevult is en dan naai ik verder naar een ander rondje. helaas vond ik de oranje kluer een beetje te flets maar had geen zin om al die steekjes eruit te halen, dus er maar overheen naaien met de rode kleur. Dus wat eigenlijk een foutje was ( en luiheid) geeft een leuk effect  omdat het oranje stikken door het rode stikken schijnt.

Ik werk ook wat lichtere groene  draad in de lichtere plekken van de voorgrond- ik gebruik een soort takjes motif omdat ik contrast wil hebben van motiefjes  en texture.

Het is heel belangrijk als je vrij machinaal quilt dat het stikken  overal een beetje hetzelfde is- dus geen grote plekken waar er helemaal geen stikken is en andere plekken met wel stikken. Ik gebruik een wol vulling die vvan Australie komt- het heet Matilda’s Own en het is een ontzettend fijn produkt voor het machinaal quilt ( trouwens het is ook fijn te gebruiken met de hand)

Het allerlaast gaa ik de meer donkere gedeeltes van de quilt bewerken met zwart garen om het nog donkerde te maken- en daar gebruik ik kleine steentjes en grote steentjes voor- het geeft altijd zo’n mooi texture dat ik dit motief heel veel gebruik.

En zo het randje er aan naaien , in donker groen stof- en  de quilt is affo…. het laat me denkenaan een Fee Bos dus het heeft de naam Fairy Quilt.

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam