Creatieve berichten over naaien

Mad men, kaftans en Maxi Cosi’s

Mad men, kaftans en Maxi Cosi’s

Deze zomer is de eerste zomer dat ik een eigen bedrijf run en dat is een nieuwe en leuke ervaring. Ik heb geen cursussen lopen omdat de meeste mensen toch op vakantie zijn en zich pas weer inschrijven voor cursussen vanaf september dus daar speel ik maar op in. Wel heb ik deze zomer elke maandag en woensdag twee Marokkaanse zusjes op les die deze zomer niet op vakantie gaan omdat ze net een zusje hebben  gekregen. Ze wilde graag een kaftan maken, nu heb ik nooit een kaftan gemaakt en vond ik het dan ook uitdaging deze te maken met ze. We zijn al een heel eind op weg en ze zijn erg enthousiast over het naaivak. Ze hebben les tot eind augustus dus dan hoop ik de meiden te fotograferen met de kaftans aan.

De ervaring op de markt bij mij in de wijk heeft me geïnspireerd om op nog meer markten te komen met een wat meer toegespitstere doelgroep voor mijn producten. Nu mag ik op de volgende markten staan waar ik echt ontzettend naar uit kijk! De Utrechtse Fabriek op 4&5 september, de Craftymarkt op 25 september in het Oosterpark Amsterdam, de De hip en hip&handgemaakt markt in Groningen op 29 november en hopelijk de Sunday Market in het Westerpark Amsterdam op 9 november. Dus voor deze markten ben ik heeeeel veeel aan het produceren waaronder deze jurkjes en het bekleden van vele Maxi Cosi’s> update mijn schoonvader wilde zich plotseling graag inzetten voor het krijgen van nog meer Maxi Cosi’s dat heeft de teller op 9 gezet!

p7270004.jpgp7250010.jpgp7270001.jpg

Voor mijn nichtje heb ik laatst een Mad men jurk gemaakt voor haar verjaardag die ik had beloofd te delen met jullie dus bij deze:

p7250001.jpg

Ik vind ‘m zelf goed gelukt. De rits is een blinde rits en dat was alweer een tijdje geleden dat ik een blinde rits heb ingezet ☺ maar met het ritsvoetje van de B330 ging dit super! Bij mijn andere naaimachines waren de ritsenvoetjes al een tijdje kwijt….. dus dat maakt de B330 extra fijn!
Een anders nieuwtje waar ik erg blij van ben geworden is dat ik in de 101Woonidee kom!!!! Daarover later meer.

Marieke

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam