Nieuw Jasje

Ik ben gek op oude spulletjes en antieke meubels. Laatst had ik een paar oude barokstoeltjes gekocht, maar de bekleding was helemaal kapot gegaan. Om de stoelen toch te houden heb ik ze zelf opnieuw bekleed. Het resultaat is te zien op de foto’s. Het loshalen van de oude stof was nog het moeilijkste gedeelte. Om nieuwe patronen te kunnen maken, heb ik de oude stof als mal gebruikt. Deze heb ik wel wat ruimer geknipt zodat ik de randen nog kan locken om rafelen te voorkomen.

Het kussen had ik omgewikkeld met fiberfill zodat de rondingen beter worden. Daarna heb ik eerst de stof eroverheen gelegd en bij de uiteinden vastgeniet. Het is wel lastig om bij de poten de stof strak te trekken, maar met een beetje geduld is dat wel te doen!

De rugleuning is enkel gevuld met fiberfill, drie lagen om precies te zijn. Een kussenvulling was veel te zwaar geweest waardoor het zou gaan zakken. Ook deze stof heb ik eerst bij de uiteinden vastgeniet om vervolgens de rest vast te zetten.

Om het af te maken heb ik de randen afgewerkt met een zilver randje. Zo blijft de stoel in barokstijl maar toch met een nieuwe frisse stof.

 De stoelen staan vol trots in mijn woonkamer en iedereen die langskomt, is bijna jaloers! Zelf ben ik ook heel tevreden met het resultaat, ik had het nog nooit eerder gedaan, maar het is heel goed gelukt.

Oude Stoel

Nieuwe Stoel

Meer lezen binnenkort op mijn nieuwe blog!
Hoi!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam