Creatieve berichten over naaien

Textile News

Heeft u al eens iets over “Textile News” gehoord? Ik wil u hier graag iets over vertellen.

“Textile News” is de derde door Gudrun Heinz uit Duitsland georganiseerde, internationele wedstrijd voor kleine formaten. Het idee achter deze wedstrijd is een taakstelling met een bepaald thema waarbij veel ruimte voor interpretatie en de inzet van diverse materialen en technieken bestaat, zodat nieuwe, veelzijdige projecten gerealiseerd kunnen worden.

Uit de ingezonden werken bleek, dat vele textiele technieken waren gebruikt, ook werd non-textiel materiaal gebruikt en zelfs de formaten waren – binnen het begrensde maximale formaat – verschillend. De wedstrijd werd voor heel Europa georganiseerd, er werden 127 werken uit tien verschillende landen ingezonden. 91 werken van 65 deelnemers/deelneemsters werden door de jury uitgekozen, onafhankelijk van het feit of deze amateur of professional waren.

De Textile News-tentoonstelling is een reizende expositie. Sinds de tentoonstelling in juni 2009 in Solothurn, Zwitserland werd geopend, werd deze al op vele plaatsen getoond. De uitgekozen werken werden o.a. in Moskou, Vicenza (Italië) en in Boedapest, waar de Hongaarse Gilde haar 20-jarig jubileum vierde, tentoongesteld.  Het Main-Quiltfestival in Aschaffenburg (Duitsland), het Internationale Patchwork Meeting in Praag en het 4e Internationale Quilt Festival in Wilwerwiltz (Luxemburg) hebben zich in 2010 bij de expositie aangesloten. Tenslotte was de tentoonstelling nog op diverse plaatsen in Duitsland te zien.  Tot 11 september 2010 is de expositie nog in Bern, Zwitserland en reist daarna door naar Hamburg. De expositie zal nog tot 2011 onderweg zijn, voordat deze waarschijnlijk na een quiltfestival in Kaapstad (Zuid-Afrika) in de zomer 2011 zal worden beëindigd. Meer informatie in het Engels en Duits vindt u op de website van Gudrun Heinz: www.quiltsundmehr.de.

Gudrun Heinz is inmiddels gestart met de volgende wedstrijd!

Textile News: Vrijheid – Freedom – Liberté – Freiheit

4e Internationale Klein Formaat Wedstrijd

georganiseerd door Gudrun Heinz

Die hieruit voortvloeiende expositie zal wederom door Europa reizen.

De Europese première is tijdens het top-event in Europa, namelijk het Festival of Quilts in Birmingham (UK) in augustus 2011. In Duitsland zal de tentoonstelling tijdens de Patchworkdagen in Einbeck in mei 2012 voor de eerste keer te zien zijn. Andere interessante expositieplaatsen, zoals o.a.  Moskou, staan op de planning.

Deelnemen kunnen textiele kunstenaars en kunstenaressen uit Europa. Er kunnen maximaal twee werken per deelnemende worden ingezonden. Een jury van deskundigen bepaalt welke werken in de tentoonstelling worden opgenomen. Als catalogus zal een CD-ROM worden geproduceerd. Deze CD-ROM is in de aanmeldkosten inbegrepen.

Inzendtermijn is uiterlijk 18 januari 2011.

De wedstrijdvoorwaarden en het deelnameformulier kunt u op de website van Gudrun Heinz downloaden.

Gudrun Heinz uit Duitsland, zelf quiltster en een ervaren organisator van diverse wedstrijden, wordt bij dit project ondersteund door BERNINA International AG.

Heb ik uw interesse gewekt? Ga dan snel aan de slag en doe mee aan Textile News!

Veel succes!

Trudy Eland

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gudrun Heinz BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo Trudy
    Hartelijk dank voor het artikel! Thank you very much for writing this article about my challenges and exhibitions! I am very much looking forward to hearing from Dutch quilters and textile artists. Vielen Dank dafür, dass Sie den Artikel gebracht haben. Ich freue mich sehr, wenn wieder Quilterinnen und Textilkünstlerinnen aus den Niederlanden mitmachen!
    Met de beste groeten – Best wishes – Beste Grüsse!
    Gudrun

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam