Creatieve berichten over naaien

Knipmode event

Tja, ik had het Geertje beloofd, ik zou een stukje schrijven over het Knipmode event van afgelopen zaterdag. Dus had ik me vooraf voorgenomen dat ik overal goed rond zou kijken en foto’s maken om een goed verslag over deze dag te kunnen schrijven.

Dat was best een heel mooi streven, maar er is helaas helemaal niets van terecht gekomen. Niet dat ik er geen zin in had, maar ik ben er gewoon niet aan toegekomen. Want het is de hele dag ontzettend druk geweest in onze BERNINA ruimte. Maar ja, wat je beloofd, dat moet je doen, dus daarom toch maar een beknopt verslagje vanuit de BERNINA zaal. Want het was er wel ontzettend leuk!

De zaal was opgedeeld in een stukje waar onze machines gedemonstreerd werden, voornamelijk door Gabrielle, in het midden werd door Trudy een workshop gegeven op de lockmachines en aan de andere kant waren Henk en ik druk met van alles en nog wat. Onder andere om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor onze e-nieuwsbrief, waarvoor je je heel gemakkelijk op onze site aan kunt melden

Meteen om 10.00 uur was het meteen al druk bij de workshop en dat bleef eigenlijk de hele dag zo. Ik geloof dat Trudy nauwelijks tijd heeft gehad om iets te eten of te drinken.

Iedereen die dat wilde, en als er plaats was natuurlijk, die kon een fleece sjaal maken met de lockmachine. Er werd multicolor garen van madeira gebruikt, wat speciaal voor de lockmachine is. Dit geeft op een hele eenvoudige manier een heel leuk effect.

Voor heel veel bezoekers was dit nieuw en vele naaisters ontdekten dat je met een overlockmachine veel meer kunt dan alleen afwerken. Dit veroorzaakte ook een run op ons overlockboek, dat we uiteraard ook meegenomen hadden.

Als men uitgekeken was in onze ruimte was er nog veel meer te doen, onder andere een workshop waar een denim tasje gemaakt kon worden. Ook daar kon genaaid worden op een BERNINA, een van de nieuwe modellen uit de 3-serie.

Er waren naaileraressen aanwezig om verschillende technieken uit te leggen en je weer op weg te helpen, een kleuradviseur, er waren stoffen en applicaties te koop,  tussen de middag werd er met z’n allen gebreid en er was een hoedenworkshop.

Helaas hebben we voor heel veel bezoekers aan onze BERNINA zaal veel te weinig tijd gehad. Dat was wel jammer, we hadden ongetwijfeld nog heel veel vragen kunnen beantwoorden.

We waren alle vier na afloop doodmoe, maar voldaan. Het was een fantastische dag. Ik hoop dat de bezoekers aan dit eerste Knipmode event er ook zo over dachten.

Het enige minpuntje aan de dag was dat er na afloop ook nog opgeruimd moest worden. Alle 35 machines moesten weer ingepakt en met de koerier mee terug naar Breda. Daar worden ze dan weer klaargemaakt voor het volgende event, ik denk dat dat de Handwerkbeurs in Rotterdam is. Daar ga ik ook weer naar toe, maar dit keer als bezoeker, is toch een stuk relaxter…

Misschien dat ik dan wel foto’s kan maken… dat zien jullie dan over een paar weken misschien…

Tot dan!

Rianne

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam