Creatieve berichten over naaien

Rommelmarkt schatten

De zomer is het seizoen van rommelmarkten en omdat ik van alles verzamel, ga ik er altijd graag naartoe. Ik vind het vaak een schande hoeveel de mensen die “omahuis schatten” weggooien.
Dankzij mijn bezoeken aan allerlei rommelmarkten heb ik een uitgebreide collectie van prachtig kant, borduurwerk en verschillende ouderwetse tafellopers, servetten en onderleggers. Toen ik ze kocht, dacht ik dat ik ze in stukken zou snijden of verven en daarna voor quilts gebruiken. Deze quilt is de eerste van “rommelmarkt” reeks en volledig van tweedehands materialen gemaakt.
De achtergrond voor de quilt kiezen was niet gemakkelijk , alleen de oranje-rood zelfgeverfde linnen en canvas vond ik OK.  De canvas en linnen waren ook op een rommelmarkt in Frankrijk gekocht. Dus, eerst sandwich maken, daarna free-hand borduren en pas nadat de sandwich gestikt is, de kant aan de quilt vastnaaien.
Hier is het resultaat, 120×160

Na de quilt had ik nog zin om enkele tassen met kant te maken, dan heb ik een voldoende voorraad kado’s tegen de kerst. De volgende vier maanden zullen heel snel voorbij zijn.
Een heel simpele en kleine tas, enkel en alleen om een gsm, geld en een bril mee te nemen. De bovenste rand is met dun leder afgewerkt. De decoratie komt van een rommelmarkt, ik kan zulke dingen niet laten liggen als ze 10-20 cent kosten.

 Deze tas is van fluweel met prachtig borduurwerk in het midden.

De “crazy” tassen:

Deze is van brokaat tafelkleed gemaakt dat 50 cent gekost heeft

Op deze ben ik heel trots, het kant is prachtig.

Dit weekend kwam mijn dochter op bezoek. Zij heeft twee tassen meegenomen, haar vriendinnen vonden ze ook heel mooi, daarna wilde de vriendin van mijn zoon nog een tas hebben, dus op twee dagen tijd zijn ze allemaal weg. Gelukkig heb ik nog kant, fluweel en het grote stuk van tafelkleed, ik kan er dus nog gemakkeljik een aantal bijmaken.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam