Creatieve berichten over borduren

ACCESSOIRE VAN DE MAAND

 

Knoopaanzetvoet en de knoopsgatenbeitel

Trudy heeft het al aangekondigd in een eerder blog.

Voor mij zijn het onmisbare accessoires, omdat ik vrijwel alle kleding zelf maak, en ik liever niets met de hand doe, en zeker geen knopen aan zetten!

De knoopsgatenbeitel is heel praktisch voor het doorsteken van, dikkere stof bijvoorbeeld in de tailleband van een broek of rok, of in een beleg van bv. het vest wat ik hier heb gemaakt.

Ik vind het ook erg leuk om knopen decoratief te gebruiken, tegenwoordig zijn er zulke mooie knopen, dat nodigt uit tot creatieve uitspattingen.

De meeste naaimachines hebben een steek om de knopen aan te zetten, waar je alleen dan op moet letten is dat je de steekbreedte insteld. Deze steek begint met ongeveer 4 rechte steken op dezelfde plaats, dan de zig-zag steek, tussendoor ook nog een keer een paar rechte steken op dezelfde plaats, en voor het afhechten ook weer 4 steken op dezelfde plaats.

Voor de machines die deze steek niet hebben kan het wel, dan, en maak je gebruik van de zig-zag steek, dan ga je ongeveer 10 keer over elkaar en haal je de draden naar achteren en knoopt ze af. Wat je voor beide manieren niet moet vergeten is, dat je, je transport laat verzinken!

In een eerder blog wat ik heb geschreven over het lockboek, daar had ik ook knopen aangenaaid op de zak van de tas.

Ook voor de tent heb ik de knoopaanzetvoet gebruikt.

De ringen die aan de binnenkant van de tent zitten waar de stokken doorgestoken worden zijn aangenaaid met deze voet.

Wat ik nu heb gemaakt is een vest.

Met de software heb ik bloemen gemaakt, sommige gevuld met knoopsgaten, andere met siersteken, en ook nog met rijgsteken, zodat ik een vuldraad mee kon laten lopen en in plaats van de borduurvoet te gebruiken, gebruikte ik voet 43, de vrije handkoordvoet.

Toch heb ik de gewone knopen van de sluiting met de hand genaaid. Ik zag deze knopen en vond ze wel erg mooi dus moest het maar met de hand…     Gelukkig waren het er maar 8.

 En dan ga ik soms nog iets verder, er zijn namelijk nog meer creative mensen, en heb ik door Nicolet mijn nagels laten doen ook met knopen en ritsen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam