Creatieve berichten over naaien

Afronding kindernaailes

De afronding van de eerste kindernaailes heeft zondag 10/10/10 plaatsgevonden en was een succes. De kinderen die mij op les komen hebben zes weken les waarin ze twee kledingstukken vervaardigen. De meiden starten met een rokje dat ze met de hand in elkaar zetten en de jongens een T’shirt daarna maken ze een kledingstuk die ik heb geselecteerd uit de knippie. Deze maken ze op de naaimachine.  Na afloop van de zes weken hebben ze twee kledingstukken vervaardigd en vindt er een kleine modeshow plaats bij thuis.

Allemaal trotse ouders en kinderen:

Voor privacyredenen een foto van de achterzijde van de kids. De meiden dragen hun eigengemaakte rokje en de jongen z’n eigen gemaakte shirt. Als tweede kledingstukken zijn er twee jurkjes, een sweater en een sweatvest gemaakt. Aan het einde van de cursus help ik ze ook allemaal een beetje met laatste dingetjes in de afwerking op B330 wat dan echt voelt als de “mamanaaister” op de “mamanaaimachine” waar de kinderen vol bewondering naar staan te kijken.als ik er op werk.

Inmiddels is de eerste les van de tweede versie van de kindernaailes van start gegaan en deze kids zijn gemiddeld een jaartje ouder wat resulteert in een iets grotere spanningsboog waardoor zij waarschijnlijk een kledingstuk extra maken.

Daarbij is ook de New-mam-cursus begonnen waarbij vrouwen die moeder worden of net moeder zijn geworden babyspulletjes maken zoals een boxkleed, kleertjes, slofjes etc.

Een voorbeeld van een simpel overslagvestje gemaakt op de B330 van een oud gebreid vest deze dient als voorbeeldje in de lessen maar ik heb er ook één voor mijn nichtje gemaakt:

En hier een inkijkje in mijn atelier aan huis met superlicht! En een fijne atmosfeer:

Tot snel!

Marieke,

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam