Creatieve berichten over naaien

SPELEN MET VULSTEKEN IN DE SOFTWARE

Iedereen die naait herkent dit wel. Mamma ik heb nog een gsm hoesje nodig voor mijn nieuwe gsm , kan jij dit vlug naaien?

Terwijl dat mijn dochter tussen mijn stofjes haar keuze maakt , kruip ik achter mijn computer om iets samen te stellen  in de V6 software zodat ik  iets leuk op het hoesje kan  borduren.

Teken met het rechthoekgereedschap een rechthoek van 9 cm op 13 cm en selecteer Fill Stipple Run. Je kunt in de Object Properties in Fill Stitch de dichtheid en de grootte van de steek nog aanpassen.

Teken daarna nog een vierkant, driehoek en cirkels bovenop de rechthoek en kies de vulsteek Fill Riple. Je kunt de dichtheid van de spiraal aanpassen door in de Object Properties de eigenschappen te wijzigen.

Selecteer een vorm en klik daarna op Rescape Object.

Er verschijnt een roze vierkantje in het midden en rondom de vorm gele vierkantjes. Door het roze vierkantje te verschuiven kun je het middelpunt van de spiraal verplaatsen zodat je een perspectiefdimensie krijgt. Met de gele vierkantjes kun je de vorm nog aanpassen. Daarna klik het lettericoon aan en typ Flore in , klik op Object Properties en kies in het uitklapmenu het gewenste lettertype. Je kunt het ontwerp opslaan, we verwijderen dan de naam en sla dan het motief een tweede keer op, dit is dan voor de achterkant van het hoesje.

Mijn dochter heeft haar stofkeuze gemaakt: fel groen vilt en een bloemetjestof voor de biesjes en randjes. We maken de stof klaar om te borduren, we knippen vier maal een stuk groene vilt, groot genoeg om in de ring te spannen. We nemen twee lagen groene vilt en tussenin een laag borduurvlieseline. Zo hebben we dan een mooie dikte om de gsm te beschermen en tevens een mooie afwerking voor de binnenkant. Borduur de voor- en achterkant. Knip de groene stof uit op 9,5 cm op 12,5 cm. Voor de sluiting gebruiken we een knipbeugel – daarvoor naaien we in de bloemetjesstof aan de bovenkant van elk stuk een tunnel van 2 cm breed, we werken dit af met een siersteek. Daarna naaien we de voor- en achterkant aan elkaar en werken we af met een bloemetjespaspel, daarbovenop stikken we een siersteek. Zo hebben we een gepersonalisseerd gsm-hoesje waar al haar vriendinnen jaloers op zijn!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo Chantal
    Ontzettend leuk idee, ook voor de de feestdagen straks, bijvoorbeeld als cadeau in de adventkalender voor de kinderen. Ik hoop dat ik tijd kan maken om toch weer eens achter de naaimachine te kruipen!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam