Creatieve berichten over quilten

voor de eerste keer………

Een aantal weken geleden werd ik door Rianne Nota gevraagd of ik zou willen meeschrijven op ons  nederlands-talige Bernina-blog. En natuurlijk wil ik dat, graag zelfs.

Als jarenlange gebruikster van de Aurora 440QE en sinds een jaar ook de trotse bezitter van een Bernina 820 ben ik ervaringsdeskundig.  Ik hoop daarom dat ik mijn kennis en ervaring mag gaan delen met heel veel lezeressen en lezers, bestaande en nieuwe Bernina gebruik(st)ers.

Mijn blogs zullen hoofdzakelijk gaan over patchwork en quilten. Ik ga technieken en vaardigheden met u bespreken, zo mogelijk voorzien van stap-voor-stap foto’s ( ook voor mij nieuw )  en ik hoop u daardoor enthousiast te maken voor het creatieve gebruik van de naaicomputer.

Op de foto ( want zonder foto geen leuke blog ) ziet u een detail van een door mij in 2009 gemaakte quilt. In gradatie geverfde rode stof hier gebruikt als onderquiltje voor een uit colback en zilverfolie bestaande,  deels losliggende,  mandala- applicatie. Machinaal gepatched, machinaal gequilt met behulp van de standaard stikvoet én natuurlijk de BSR-quiltvoet. Handmatig geborduurd met glaskralen en pailletten.

U kunt dit quiltje en 37 andere quilts nog tot en met 27 november aanstaande  zien bij Atelier De Naaidoos in Nieuw-Buinen, waar ik een drie maanden durende expositie mocht inrichten.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

17 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam