Creatieve berichten over quilten

voor de eerste keer………

Een aantal weken geleden werd ik door Rianne Nota gevraagd of ik zou willen meeschrijven op ons  nederlands-talige Bernina-blog. En natuurlijk wil ik dat, graag zelfs.

Als jarenlange gebruikster van de Aurora 440QE en sinds een jaar ook de trotse bezitter van een Bernina 820 ben ik ervaringsdeskundig.  Ik hoop daarom dat ik mijn kennis en ervaring mag gaan delen met heel veel lezeressen en lezers, bestaande en nieuwe Bernina gebruik(st)ers.

Mijn blogs zullen hoofdzakelijk gaan over patchwork en quilten. Ik ga technieken en vaardigheden met u bespreken, zo mogelijk voorzien van stap-voor-stap foto’s ( ook voor mij nieuw )  en ik hoop u daardoor enthousiast te maken voor het creatieve gebruik van de naaicomputer.

Op de foto ( want zonder foto geen leuke blog ) ziet u een detail van een door mij in 2009 gemaakte quilt. In gradatie geverfde rode stof hier gebruikt als onderquiltje voor een uit colback en zilverfolie bestaande,  deels losliggende,  mandala- applicatie. Machinaal gepatched, machinaal gequilt met behulp van de standaard stikvoet én natuurlijk de BSR-quiltvoet. Handmatig geborduurd met glaskralen en pailletten.

U kunt dit quiltje en 37 andere quilts nog tot en met 27 november aanstaande  zien bij Atelier De Naaidoos in Nieuw-Buinen, waar ik een drie maanden durende expositie mocht inrichten.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

17 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • ina

  Lieve vrouwen, wat een hartelijk welkom hier. Dank jullie wel. Ik ga ontzettend mijn best doen om handige, interessante of zo maar gewoon leuke dingen met jullie te delen. Tot mijn volgende blogje dus…………..

 • Janny van der Graaf

  Geweldig Ina, 3 november 2010 21.54

  Van hartegefeliciteerd met deze erkenning, heel veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging. Leuk om je te blijven volgen

 • Hanneke Engelsman

  Hallo Ina,

  Gefeliciteerd! Dit is echt iets voor jou en het gaat je zeker lukken. In Nieuw Buinen en bij je thuis heb ik je werkstukken bewonderd. Schitterend zijn ze.
  Veel succes verder.

 • hermien versteeg

  hoi Ina.

  gefeliciteerd.

  Wat mooi die techniek dat je zomaar alles wat je doet kan laten zien.
  en een ieder mee laat genieten van de mooie werkstukken.\
  Ik zal het zeker blijven volgen.

 • Mathilde Lohuis

  Hoi Ina ,gefeliciteerd. Je bent geweldig op de naaimachine en ik hoop dat je nog lang bij ons de cursussen geeft.
  groetjes ook namens de meiden in de winkel,

 • Anki Veltien

  Hallo Ina, gefeliciteerd met deze erkenning. Kijk uit naar jouw bijdragen en lessen en hoop er nog veel van op te steken. Ben vorige week naar Nieuw Buinen geweest: : heel mooi en ben weer helemaal geinspireerd om met het machinale quilten door te gaan.
  Groet,
  Anki Veltien

 • Mirjam

  Hallo Ina
  Gefeliciteerd met deze erkenning. Leuk om zoveel leuks te lezen, ook bij andere bloggers. Ik wist van het bestaan niet af, ik ben ook maar een leek.

 • Johanna Zweden

  Gefeliciteerd Ina, wat enig.
  Heb dan wel geen Bernina, maar ik zal vaak even langs komen, om eens et kijken wat voor tips je hebt!
  Groetjes Joke

 • Geertje

  En ook officieel van BERNINA: welkom bij de BERNINA-bloggers! Ook wij zijn blij, dat je voor ons gaat bloggen en kijken ontzettend uit naar alle volgende artikelen!

 • christina

  Het is toch ook weer een kroontje op je werk dat je hiervoor gevraagd bent! En de top die je hier laat zien is echt heel erg mooi. Ik probeer toch volgende week nog even naar NIeuw Buinen te gaan. Want je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt.

 • Shirley

  Hallo Ina, wat leuk om je hier te lezen, fijn dat we over jouw schouders mee mogen kijken!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam