Creatieve berichten over naaien

Wie ben ik eigenlijk???

Sjonge jonge, m´n eerste stukje tekst voor de Bernina Blog.

Detail kleding

Eigenlijk weet ik niet precies hoe ik dit moet aanpakken, alleen dat ik het beste mezelf kan zijn en tot leuke ideeën bij mede-creatievelingen kan komen. Het is wellicht ook een goede stok voor mezelf om nu eindelijk die in mijn hoofd sluimerende projecten eens aan te pakken en er wat mee te gaan doen. Misschien is dat het doel wel van deze schrijfserie… Jullie, lezers, mee te nemen in mijn gedachtenkronkels en ideeën om tot mooie resultaten te komen.

Misschien wel leuk om te vertellen dat ik vooral iemand ben waar het woord “samenwerken” een grote spil is in het leven. Ik kom in mijn beroepstak zoveel mensen tegen die met veel moeite hun ding voor zichzelf proberen te houden. Ik hou ervan om kennis te delen. Mijn ervaring is inmiddels wel dat je er veel meer voor terugkrijgt.

Ik vind het vooral leuk om meer te weten over kostuums en de geschiedenis hiervan. Tijdens elke vakantie wordt mijn man echt gek van mij omdat ik minstens een uur in een boekwinkel wil neuzen naar boeken over nieuwe en oude naaitechnieken, maar vooral over kostuumgeschiedenis. Zo was ik apetrots op mijn boek uit Zweden met kostuums door de tijd heen, speciaal over herenkleding. Maar goed….voordat ik teveel afwijk van mijn verhaal….

Ik heb een tijdje les gegeven aan volwassenen over theaterkostuums en de geschiedenis hiervan. Het einddoel was dat de studenten aan de hand van een fragment van een toneelstuk een karakter zouden kiezen om aan te kleden. Er zat één maar aan voor mij…in de cursusomschrijving stond dat de mensen geen naai ervaring hoefden te hebben en dat ze dus ook niet hoefden te kunnen naaien. Ik kan vertellen dat dit best een uitdaging was. Hoe kan je mensen 6 avonden vermaken met kleding maken, zonder een naaimachine te gebruiken?!?!?!?

Uiteindelijk ben ik maar gewoon in het diepe gesprongen en heb de lessen per keer voorbereidt. Zo hebben we een hoofddeksel gemaakt, een masker, schoeisel en accessoires en uiteindelijk het personage aangekleed. Die aankleding ging vooral met losse doeken drapperen en knopen. Het resultaat was geweldig! Ik denk dat iedereen wel boven zichzelf uit was gestegen, inclusief mijzelf. Ik heb zoveel leuke nieuwe ideeën opgedaan door samen met deze mensen na te denken over de problemen die we tegenkwamen. En natuurlijk had ik kunnen zeggen “zoek het uit met z’n allen, ik deel mijn kennis en ideeën niet”, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb gedeeld en ik ben daardoor rijker geworden door de nieuwe wegen die we daardoor bewandelden.

Daarom wil ik mijn gedachten delen, in de hoop dat er nieuwe ideeën komen. Misschien door een reactie van iemand, of gewoon doordat ik zelf verder door moet denken om een probleem op te lossen. Ik ben heel erg benieuwd hoe we dit nieuwe avontuur gaan beleven!

Tot de volgende keer,

Annemarlies

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Annemarlies

  Gefeliciteerd met je eerste blogbericht en welkom bij onze blogger-familie! Ik ben al benieuwd naar het volgende bericht – kostuums en klederdrachten fascineren mij ook altijd weer!

 • Rianne Nota BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi Annemarlies,

  leuk stukje! Was ook erg leuk om je vandaag persoonlijk te leren kennen. En jouw gedachten over kennis met elkaar delen, past helemaal bij BERNINA, en ook bij mij persoonlijk.

  groetjes
  Rianne

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam