Creatieve berichten over borduren

Fotolijst met ornamenten

 

Importeer in Art Canvas de foto die u wilt gaan bewerken en geef de maat op die u wilt importeren in Embroidery Canvas.

Klik op het icoon Covert to Embroidery Canvas. De foto komt nu als achtergrond in uw ring te staan.

Maak als eerste een omlijning langs de foto om deze straks goed te kunnen positioneren.

Klik op het icoon

   

(monogramming) , dan op ornamenten en vervolgens from design. Een lijst met ingebouwde ornamenten verschijnt. Wanneer u op een naam klikt zal deze in het rechter gedeelte verschijnen. Op deze manier kunt u heel snel de mogelijkheden doorkijken.

Open het ornament dat u wilt door erop te klikken. In dit geval heb ik een hoek gekozen.

U gaat nu bij positions aangeven waar u de hoeken wilt hebben.

Dan klikt u op spiegelen om de hoek in de juiste positie te zetten. Wanneer u dat gedaan heeft, kunt u de andere hoeken aanklikken en ze zullen  gelijk goed komen te staan, wanneer u ook op cycle klikt.

Het is nog niet helemaal passend, dus als eerste gaan we ‘de lijst’ omdraaien en wat groter trekken zodat de foto er goed in komt.

Omdat het eigenlijk hoeken zijn en geen lijst, sluit het niet helemaal mooi aan. Eén deel overlapt en één deel sluit niet aan. Omdat het als één motief is gemaakt moet u eerst de delen losmaken. Dit doet u door het motief te selecteren en dan te klikken op

Ga dan naar Color Film en ungroup de linker hoek. U kunt nu deze hoek selecteren en naar links slepen, zodat de overlap verdwijnt. Doe hetzelfde met de linker onderhoek. Nu moet u de open stukken nog sluiten. Dit doet u op dezelfde manier. Selecteer de hoek en sleep deze met de pijltjes toets op de juiste plaats. Door alle hoeken weer te selecteren, kunt u de lijst precies passend maken .

Doordat ‘de lijst’ bestaat uit vier onderdelen, moet u de kleuren nog even goed zetten in colorfilm. In colorfilm klikt u elke hoek aan en op ungroup. Nu kunt u alle kleuren naar elkaar schuiven.

Print vervolgens de foto uit op PhotoFabric en borduur het motief uit. U heeft op deze manier een ontzettend leuk cadeautje in een wip gemaakt.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • hermien BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  bank je wel Rianne en Bea,
  ik ben al druk bezig er mee te werken en zal het doen zoals beschreven is,
  Ik werk nu met V 6.
  nogmaals dank je wel voor de genomen moeite.

  Hermien

 • Rianne Nota BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Hermien,

  als je de projecten die op de blog komen steeds zelf ook maakt, dan leer je het programma ook steeds beter kennen.

  Heb je V6 of werk je nog met V5? Want voor V5 hebben we het grootste deel van de handleiding vertaald. Die kun je volgens mij ook wel voor de V6 gebruiken.

  Rianne

 • hermien BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  heel duidelijk en erg mooi ik geniet er van.
  maar dan kom ik ook even met een vraag,
  ook ik heb het programma, maar ik ken geen engels en zou zo graag het programma
  goed willen leren. is er iemsnd die mij er mee wil helpen,
  ik zou met lessen erg blij zijn. ik hoop dat ik er verder mee kom.

  • Bea_Demmers BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Beste Hermien,
   Wat Rianne al aangeeft is dat de Nederlandse versie van V5 op de site staat. Omdat ik het programma niet kende heb ik hier heel veel plezier van gehad. Je komt langzaam tot de ontdekking dat je zo ontzettend veel kunt met het programma. Wanneer je de knoppen eenmaal doorhebt, gaat er een wereld voor je open. Zoek de projecten op het blog uit die je leuk vindt en ga daar lekker mee aan de slag. Maar maak er vooral je eigen versie van, dat is belangrijk. Zo leer je nl het programma het beste. En je kunt natuurlijk altijd je vragen stellen aan de auteur van het betreffende artikel, wanneer je er niet uitkomt.

   Bea

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam