Creatieve berichten over borduren

Glitter foam onder het mes

In de maanden september en oktober kan iedereen zijn hart ophalen aan de textiel evenementen die georganiseerd worden. Behalve in Nederland ga ik ook graag over de grens kijken. Zo bezoek ik regelmatig “Nadel und Faden” in Osnabrück en de “Knitting and Stitching Show” in Londen. Hoog op mijn lijstje staan ook het Textiel weekend in Tilburg en de Handwerkbeurs in Rotterdam. Voeg daarbij de stoffenspektakels en je hoeft je niet te vervelen. Niet dat vervelen bij mij aan de orde is. Ik kom behalve met hebbedingen altijd terug met ideën voor projecten. Tegenwoordig schrijf ik de ideën die ik opdoe in een boekje. Ook materialen die ik tegenkom zijn een bron van inspiratie. Ik heb met succes al Foam, Fast2Fuse, balsa hout, dik folie en metaal bewerkt met het CutWorkmesje. Onlangs zag ik bij een grote levensmiddelen supermarkt glitterfoam met een plakkant aan de onderkant. Natuurlijk heb ik dit materiaal direct uitgeprobeerd met de CutWorkTool. Het resultaat laat ik hier zien.

Ik vindt het visje dat bij de Software zit een prima test patroontje en open “Fish2.draw”  in de software.

Het visje kan gesneden worden. Ik span Stik en Trek in het borduurraam in en bevestig dan het foam met schilder afplakband.

De test is prima gelukt, het visje is heel precies uitgesneden en kan opgeplakt worden.

Ik bedenk dat het ook leuk is om naamkaartjes te maken met een versiering van dit materiaal. Een klein kerstboompje lijkt me een heel geschikt motief om alvast iets te maken voor de kerst. http://www.clipartsalbum.nl/ is een website met copyright free motieven en daar vind ik mijn boompje.

Ga naar nieuw motief creëren-volgende- laad het plaatje van het bestand

Kies ook het borduurraam. Omdat ik kleine boompjes wil kies ik het medium raam. Kies volgende- en vectoriseren (omzetten naar lijnen).

Schaal in dit scherm hetmotief en kies vectoriseren – volgende.

Klik op het icoon

De afbeelding is te groot en in de werkbalk pas ik de grootte van het motief aan.

Ik besluit meerdere boompjes tegelijk te snijden. Dit gaat eenvoudig met kopieren en plakken.

Door alle bomen te selecteren en met de rechtermuisknop in de selectie te klikken, kunnen ze gecombineerd worden in het scherm dat nu opent en in een keer uitgesneden.

Mijn kerstnaamkaartje met de boompjes.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam