Creatieve berichten over borduren

KERSTPROJECT

Zoals beloofd in mijn vorige blog een kerstproject.

Al een hele tijd speelde het idee door mijn hoofd om een schilderij voor in de woonkamer te maken, op canvas naaien en met lampjes.

Zoiets groeit, in een folder zag ik een canvas schilderij met een soort klaprozen, en dacht dat moet het worden, en dan in het hart van de bloemen konden dan de lampjes, als omlijsting applicaties maken in de vorm van klimop.

Toen  we de tent van een van mijn vorige blogs naar mijn neefjes gingen brengen, dit deden we met het hele gezin .deed ik weer inspiratie op.  Op de terug weg gingen we langs bij de chinees, en kwamen daarbij langs een schildersbedrijf daar zag ik prachtig behang in de etalage hangen, precies in de tinten die ik zou kunnen gebruiken voor mijn project, en dus naar binnen gegaan, en gevraagd of ik een stuk van dat behang zou kunnen krijgen,

voordeel was dat ik geen haast had  en kon wachten tot hun het uit de etalage haalde, het was een staal, dus lowbudget. En dan blijft het groeien, de kleuren zijn  perfect maar iets meer kleur kan wel, de klimop is inmiddels afgevallen, daar is het behang voor in de plaats gekomen. 

Dan maar vast het canvas schilderen, de bloemen uitknippen, tekening maken voor de grote bloemen, en dan verder kijken…

En nog eens snuffelen tussen mijn gordijnstalen, en jaaaaaa, daar is de perfecte toevoeging.

Knippen en de collage maken! En dan naaien, toch wel erg groot 110 x 70cm stug canvas! Ik wilde het gaan doen met de bsr, maar bedacht dat de 730 zijwaarts transport heeft, en dan met de zig-zag…

Het gaat helemaal goed komen, eerst had ik de bloemen gespeld, toch wel lastig, later heb ik het met een pritt stift een beetje vastgelijmd, evenals de bloemen van het behang.

Achter de lichte bloemen heb ik hops gestreken, dat is een soort fibberfill wat je aan twee kanten kunt strijken, dit wordt veel door quilters gebruikt voor een sandwich. Zo kon ik deze bloemen zo op het canvas strijken en daarna vastnaaien.

Het is een hele klus, door het stugge canvas, dit beschadigd toch een beetje, maar dat kan later wel weer bijgeverfd worden.

De ene bloem is de onderkant blad  en steel gezig-zagd, de andere bloem, voor deze heb ik blaadje uit het behang geknipt en vastgenaaid.

In het hart van de bloem zijn de rondjes genaaid, het rondje, de steek die bij het knoopsgatenprogramma zit. Daarna kunnen ze eruit gestansd en kunnen de lampjes erin.

En dan is het schilderij klaar, kan het opgehangen worden in de woonkamer.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam