Creatieve berichten over naaien

Waarom wil ik eigenlijk verhuizen?

Zoals u misschien al wel gehoord heeft gaat het hoofdkantoor van BERNINA Nederland en Belgie verhuizen. Dat weten we al een hele tijd, maar het komt nu wel heel erg dicht bij.

Op 22 november is het zover, en deze datum komt razendsnel dichterbij. We zeggen al een hele tijd dat we niet kunnen wachten tot het zo ver is, maar op dit moment zou ik willen dat het nog een tijdje zou duren… Er moet nog zo veel gebeuren, maar als ik het positief bekijk dan hebben we ook al heel veel gedaan.

We hebben op 1 oktober de sleutel gekregen en vrij snel daarna kon de aannemer beginnen met de verbouwing van de benedenverdieping. De enorme balie moest plaatsmaken voor de nieuwe wanden van de cursusruimte, straks het hart van het BERNINA Creative Centre.

Tja, en toen kwamen we meteen al voor het eerste uitdaging. Toen de vloerbedekking eruit was, bleek dat de door ons uitgezochte vloer niet zomaar gelegd kon worden op wat er te voorschijn kwam. Dus eerst weer nieuwe offerte afwachten, wat ons wel de tijd gaf om nog even wat langer te dubben over de kleur van de vloer. Onze monteurs wilden het liefst een lichte vloer, want dan kunnen ze de schroefjes die vallen wat gemakkelijker vinden. De creatieve cursusleidsters wilden een vloer waar je niet alle draadjes op kunt zien liggen en voor mij was het belangrijk dat het geheel past in de Corporate Identity en dat de benedenverdieping een eenheid is.

Na veel wikken en wegen is het toch gelukt om iets te vinden wat min of meer voor iedereen OK is, …en toen vertelde het vloerenbedrijf dat ze de vloer op 24 november wilden komen leggen… Uh, maar we gaan 22 november al verhuizen… Gelukkig is dat inmiddels ook weer opgelost 🙂

De nieuwe telefooncentrale is besteld en als alles goed gaat zijn we vanaf de 23e november ook weer bereikbaar, en hebben we internet. Nog steeds wel dezelfde tergend trage verbinding, maar dat gaat even niet anders. We willen graag een snelle glasvezelverbinding zodat we bijvoorbeeld ook webinars kunnen gaan geven. De vorige huurder had glasvezel, dus dachten we dat we dat heel eenvoudig ook konden hebben. Maar nee hoor, ze komen het eerst afsluiten, en vervolgens moeten wij dan 10 weken wachten tot het weer aangesloten kan worden… Ik snap het even niet meer, u wel?

De verhuiskaarten worden gedrukt, meubilair besteld, decoraties genaaid, intercom aangelegd en nog elke dag een heleboel beslissingen genomen. En ondertussen komt ook elke dag de verhuisdatum dichterbij.

Aan de ene kant kijk ik er ontzettend naar uit, maar ik zie er ook als een berg tegenop. We krijgen straks een ontzettend mooi, ruim gebouw, waar we onze activiteiten verder uit kunnen gaan breiden, maar voor het zover is…

Tja, nou heb ik u nog niet verteld waarom ik eigenlijk graag wil verhuizen…

…dat doe ik de volgende keer, en dan licht ik meteen ook een tipje van de sluier op over al onze plannen in ons nieuwe Creative Centre.

Heeft u nog ideeën over activiteiten die we daar kunnen doen? Laat het ons weten, want het Creative Center komt er niet voor ons, maar vooral voor ú!

Tot de volgende keer!

<!–[endif]–>

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam