Creatieve berichten over naaien

4 december …

Kerst is nabij, die gezellige tijd …

Vandaag een project van Elke, zij schrijft het volgende bij haar “Kleine kostbaarheid”:

“Ik ben klaar, joepie, mijn dochter is enthousiast omdat HAAR koord ook is gebruikt!”

Uitleg van Elke:

“Eerst heb ik een eeuwigheid nagedacht wat en hoe ik het zou doen. Heb vervolgens de tips van Susanne Menne over taft gedownload en zorgvuldig bestudeerd. Gisteren heb ik bij de apotheek het groene muntwater besteld. Ik moet zeggen dat het inderdaad vrij duur was, maar zeker de moeite waard… Vervolgens heb ik een restantje vlies en de taft in een slingerende vorm, de ene keer wat royaler, de andere wat smaller “gequilt” – ik ben nog steeds in de beginfase, ondanks de BSR-voet met de 830.

Daarna heb ik harten met BERNINA Cutwork gemaakt, ik wilde dat meteen eens proberen. Dus bouwde ik de machine om en liet ieder hart 2x uitsnijden. De harten werden vervolgens rechts op rechts gelegd en op een kleine keeropening na aan elkaar genaaid. Ik knipte een beetje van het puntje af en knipte de naadtoeslag in. De harten gekeerd en toen aan de slag met het aan elkaar zetten en versieren.

Nu kwam de grote vraag – Hoe moeten de harten worden gerangschikt en aan elkaar gezet?

  • handstikgaren – te saai.
  • nylondraad – ziet er niet zo mooi uit, zelfs als het transparant is.

 

Plotseling had ik het kleine koord vast dat mijn dochter op school had gemaakt. Ik had al eens overwogen dit koord erin te verwerken, maar wist niet goed met welk effect. Met een naald met een zeer groot oog heb ik vervolgens alle harten aan elkaar genaaid.

Met een glittertjesapplicator heb ik tenslotte de harten aan beide kanten nog eens met strass-steentjes versierd.

Valt mijn project in de categorie “Kleine kostbaarheden”? Mijn dochter vindt absoluut van: WEL”.

En daar zijn we het absoluut mee eens Elke! Hartelijk dank voor de deelname aan het BERNINA-kerstproject “Kleine kostbaarheden” en de foto’s van je prachtige hartdecoratie.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam