Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de Maand december

 

 

Een garensmeerset en geleider voor metallic garen!

Een accessoire om u tegen te zeggen!

Ik heb een hele doos vol metallic garen, doorstikken gaat goed, ook met de coverlock wil het wel, steeklengte niet te klein. Maar borduren dat is wat anders, het lukte wel, maar je moet er eigenlijk bij blijven zitten omdat de draad vaak opstroopt of breekt, en aangezien ik niet zo heel veel geduld heb hiervoor, ik wil namelijk altijd alles te gelijk en veel te veel.

Dus ik was reuze benieuwd…..

Patroontje opgezocht, een patroontje van het Duitse blog van Tatjana Hobrlant. Een lapje stof was ook nog wel voorradig, een bruine joggingstof om een lekkere trui van te maken.

Ik heb nog een basispatroon van een shirt, wat ik ook al vaker voor een trui heb gebruikt, ik twijfel nog of ik een boord of een col op de trui zal maken, dat maakt verder voor het patroon niet uit, dat kan ik later nog aanpassen. Ik rijg dan wel even mijn middenvoorlijn om zo de plaats van de borduurpatronen te bepalen.

Eerst borduren…… spannend…. En…. HET WERKT, BORDUREN ZONDER DRAADBREUK MET METALLIC GAREN.

Dit is de oplossing, het is geweldig, de meeste patronen zijn geborduurd zonder draadbreuk.

Dat zo’n klein onderdeeltje zoveel doet, met een flesje siliconenvloeistof!

Ook had ik een patroontje verkleind in de machine, dit ging minder goed omdat de steken te klein werden.

Het resultaat mag er zijn ik ben reuze blij met deze accessoire, ik kan iedereen aanraden om het aan te schaffen.

Dan moet er ook nog wat op het achterpand, dit is anders wel erg saai. Een tekst vind ik altijd  wel leuk, even wat bedacht en een winters lettertype van internet gedownload en zie…

 Winter time, Glamour time, het woordje wintertime heb ik met gewoon borduurgaren gedaan, heel lichtblauw, hier waren de steken vrij klein, dus dat is niet praktisch. Het woord glamour time is wel weer met metallic garen gedaan.

En dan de kraag nog, het wordt een boord, maar niet recht, ik heb de bovenkant rond getekend. Middenachter is een halve ronde cirkel, deze is ook hoger als middenvoor, lekker warm in de nek. Hier heb ik kraaltje opgenaaid met de machine, later nog een paar sierrandjes toegevoegd en genaaid met metallic garen.

 

Rechts is middenachter.

Ook de knoopsgaten zijn genaaid met metallic garen, hiervoor heb ik op de spoel ook metallic garen gedaan, als de kraag openvalt, zijn de knoopsgaten zichtbaar van de binnenkant en dat moet er dan wel hetzelfde uitzien! De knopen zijn aangenaaid, naar een idee van Karen Lipton

 

Laat de winter maar komen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam