Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de Maand december

 

 

Een garensmeerset en geleider voor metallic garen!

Een accessoire om u tegen te zeggen!

Ik heb een hele doos vol metallic garen, doorstikken gaat goed, ook met de coverlock wil het wel, steeklengte niet te klein. Maar borduren dat is wat anders, het lukte wel, maar je moet er eigenlijk bij blijven zitten omdat de draad vaak opstroopt of breekt, en aangezien ik niet zo heel veel geduld heb hiervoor, ik wil namelijk altijd alles te gelijk en veel te veel.

Dus ik was reuze benieuwd…..

Patroontje opgezocht, een patroontje van het Duitse blog van Tatjana Hobrlant. Een lapje stof was ook nog wel voorradig, een bruine joggingstof om een lekkere trui van te maken.

Ik heb nog een basispatroon van een shirt, wat ik ook al vaker voor een trui heb gebruikt, ik twijfel nog of ik een boord of een col op de trui zal maken, dat maakt verder voor het patroon niet uit, dat kan ik later nog aanpassen. Ik rijg dan wel even mijn middenvoorlijn om zo de plaats van de borduurpatronen te bepalen.

Eerst borduren…… spannend…. En…. HET WERKT, BORDUREN ZONDER DRAADBREUK MET METALLIC GAREN.

Dit is de oplossing, het is geweldig, de meeste patronen zijn geborduurd zonder draadbreuk.

Dat zo’n klein onderdeeltje zoveel doet, met een flesje siliconenvloeistof!

Ook had ik een patroontje verkleind in de machine, dit ging minder goed omdat de steken te klein werden.

Het resultaat mag er zijn ik ben reuze blij met deze accessoire, ik kan iedereen aanraden om het aan te schaffen.

Dan moet er ook nog wat op het achterpand, dit is anders wel erg saai. Een tekst vind ik altijd  wel leuk, even wat bedacht en een winters lettertype van internet gedownload en zie…

 Winter time, Glamour time, het woordje wintertime heb ik met gewoon borduurgaren gedaan, heel lichtblauw, hier waren de steken vrij klein, dus dat is niet praktisch. Het woord glamour time is wel weer met metallic garen gedaan.

En dan de kraag nog, het wordt een boord, maar niet recht, ik heb de bovenkant rond getekend. Middenachter is een halve ronde cirkel, deze is ook hoger als middenvoor, lekker warm in de nek. Hier heb ik kraaltje opgenaaid met de machine, later nog een paar sierrandjes toegevoegd en genaaid met metallic garen.

 

Rechts is middenachter.

Ook de knoopsgaten zijn genaaid met metallic garen, hiervoor heb ik op de spoel ook metallic garen gedaan, als de kraag openvalt, zijn de knoopsgaten zichtbaar van de binnenkant en dat moet er dan wel hetzelfde uitzien! De knopen zijn aangenaaid, naar een idee van Karen Lipton

 

Laat de winter maar komen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geertje Kamminga

   Beste Tonny, de garensmeerset is momenteel niet het Accessoire van de Maand (dit is een blogbericht uit het verleden). Maar het accessoire is te koop bij onze BERNINA dealers. Op onze website kun je nakijken welke dealer het dichtst bij jou in de buurt is.

 • Pingback:EERST KNOPEN KOPEN, DAN DE STOF! » Door ggroenevelt » getekend De, Doordat, Verder, Helaas, Kocht, Geinspireerd » BERNINA

 • Janny

  Hoe fiks je het steeds weer,hij is erg leuk.
  Dan nu weer wat anders proberen,succes.
  Groetjes Janny

 • Marjon

  Hoi Gerda,

  Wat een leuke trui, super. En wat een simpele assescoire al niet kan doen. Hier zullen heel veel quilters blij mee zijn. Zie je wat je doet in plaats van metallic garen op de spoel.
  groetjes
  Marjon

 • Ria

  Hoi Gerda,
  Weer zo’n leuk project. Je gaat me veel te hard. Kan het niet bijhouden.
  Wat heerlijk dat je zoveel ideen hebt.

 • Gerda Groenevelt

  Hoi Karen,
  De garens waar ik mijn trui mee maakte is glamour garen van madeira, ik had voor mijn verjaardag een grote box gekregen met alle glamour garens.
  Dit blokje, bied wel weer perspectieven, ik wil ook wollige garens nog gaan proberen, ik had wel eens een kaartje stopwol gekocht en dat op de grijper van de coverlock gedaan, maar ik denk dat het zo ook wel op de machine kan.
  Ik werk dan meestal met de topstitch naalden, daar is het oogje iets groter van, of de naalden die voor metallic garen zijn.
  Naar aanleiding van jou knoopsgaten en knopen projectje, ik heb gisteren knopen gekocht met 6 gaatjes, dat bied nog meer mogelijkheden, nu moet ik de stof er nog bij gaan kopen.

  groet, Gerda

 • Karen Lipton

  Hallo Gerda,
  Je trui is hartstikke leuk, de kraag vind ik bijzonder inventief en erg mooi. Heb je tips voor leuke garens en naalden?
  Groet,
  Karen

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam