Creatieve berichten over borduren

EERST KNOPEN KOPEN, DAN DE STOF!

 

Op de valreep van het oude jaar toch nog even een blog bericht.

Laatst had ik voor mijzelf een vest gemaakt en ging ik daar knopen voor kopen, bij ons in het dorp is een fournituren zaak waar je echt de mooiste knopen kunt kopen.

Geinspireerd door het blog van Karen waar zij ook knopen aanzet op een andere manier.

Kocht ik knopen met zes gaatjes, het begon weer te kriebelen en bedacht weer vanalles om deze knopen te gaan gebruiken.

Dan de trui van mijn laatste blog, met die aparte kraag, ik kreeg hier veel reacties op, ook als ik hem aan had, en dacht dat kan op meerdere manieren.

Dus wilde ik nog een trui met een andere kraag, maar eerst maar de stof kopen.

Het idee was om zwarte joggingstof te kopen met lichtrose, bijpassend bij de knopen.

Helaas… geen rose, en zwart was er nog maar 75cm, even brainstormen zoeken en passen bij de kleuren, het zwart moest in iedergeval voor de knopen, dan maar paars erbij en er was een hele mooie groen! En het idee voor de kraag werd geboren, in de vorm van bladeren.

In de trui moeten dan de kleuren verwerkt worden, dus de panden overgetekend en er een aantal lijnen in aangebracht, en patroon van de kraag getekend.

De basis was weer een boord, daar de puntjes van de bladeren op getekend. De kraag wordt omgevouwen, de puntjes middenvoor zijn kleiner daar wil ik de kraag niet zo hoog,   de drie punten achter heb ik langer, daar wil ik het puntje van weer terug vouwen.

Van de kraag heb ik beide delen verstevigt omdat ik daar ook nog siersteken op wilde naaien, de punten zijn lastig te keren, daar heb ik vliesofix tussen gestreken, zitten ze gelijk aan elkaar vast, en kan ik ze met een siersteek vastnaaien.

De mouwen geknipt en aan elkaar genaaid, en even mee naar de winkel genomen, want daar staat de 830 en die heeft  siersteken die op de 730 niet zitten, de kwastjes! De kwastjes zijn satijnsteken, die je aan de achterkant los kunt knippen.

Dan ook direkt maar gebruik gemaakt van de naaisteken en knoopsgaten die ik kan opslaan en dan kan borduren.

Doordat ik met verschillende kleuren werk, vind ik het ook mooi om deze dan toch weer met elkaar te verbinden en dan de siersteken die ik gebruik weer in een kleur van de stof terug te laten komen.

Op de achterkant heb ik gebruik gemaakt van de siersteken met zijwaarts transport.

En  weer klaar, ik heb weer een unieke trui!

Verder wil ik jullie allemaal een goede jaarwisseling wensen, en voor het nieuwe jaar veel creativiteit.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Annie BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wat een ontzettende mooie trui is dat geworden. De siersteken vindt ik heel mooi gemaakt. Meestal gebruik je de siersteken veel te weinig hier krijg je dan weer nieuwe inspiratie om dit toch te doen.

  • Ria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wat creatief weer. Prachtig gemaakt. Zit jij ooit wel eens stil?
    Tevens de beste en creatiefste wensen voor 2011 en dat alles in goede gezondheid.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam