Creatieve berichten over quilten

mijn nieuwe quilt – deel II

Onverwacht schrijf ik nu binnen een paar dagen alweer een nieuw blogbericht. De reden: privé ontving ik een paar mails met het verzoek om met wat foto’s te laten zien hoe ik die cirkels in mijn blokken maak. Alleen een omschrijving blijkt lastig. 

Ik ben nog niet zo gewend om stap-voor-stap foto’s te maken terwijl ik aan het naaien ben dus, ik moest eerst nog wat “gaten” produceren.

stap 1: Snij twee vierkanten van bijv. 15 x 15 cm en 12 x 12 cm ( maar even groot mag ook en is soms zelfs handiger – het keert wat makkelijker ) én een malletje zo groot als je “gat” – ik heb hier een glad stukje dun karton gebruikt.

stap 2: hiervan maak je een stapeltje,  de stoffen met de goede kant op elkaar en het malletje erbovenop. voor het gemak zet je in het midden een speld.

stap 3: met voetje 37 ( de patchworkvoet ) naai je nu mooi langs de cirkel

stap 4:  je knipt vervolgens  een paar mm binnen de cirkel een rondje uit uit beide stoffen,  je maakt een paar knipjes en je keert je heleboel om.

stap 5: dit is een foto van de achterkant, je ziet hier het afgewerkte gat met het voeringlapje er bovenop.

stap 6: je kan ook twee keer een cirkel naaien, ongeveer 7mm binnen de eerste cirkel en

stap 7: tussen deze twee stiksels knip je de kleine cirkel uit. De grote cirkel keer je zoals ik hierboven al heb beschreven en

stap 8: van de kleine cirkel knip je in de achterkantstof  een kruisje en die keer je vervolgens ook – je hebt nu een mooi klein cirkeltje dat je later weer kunt gebruiken als applicatie ergens op een andere plek in je quilt ( of op kleding natuurlijk ). 

stap 9.

Volgens mij kan ik er meer niet over vertellen. Ik wens jullie allemaal heel veel succes met het maken van cirkels en gaten, en allerlei andere vormen die op deze zelfde manier gemaakt kunnen worden.

Wanneer mijn quilt af is zal ik hem in zijn geheel hier laten zien – maar dat duurt nog wel even.

Nogmaals een goede Kersttijd.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam