Creatieve berichten over borduren

Vuurwerk op tafel

 

Hoewel we met Kerstmis altijd helemaal uitpakken worden er eigenlijk weinig versieringen gemaakt speciaal voor Oud en Nieuw. Natuurlijk hebben we nog één en ander van Kerstmis hebben staan is het toch leuk om voor het Oud en Nieuw iets speciaals te maken. En wanneer ik aan Oud en Nieuw denk is dat VUURWERK. En laat dat nou in het software pakket V6 zitten.

Klik het icoon Monogramming aan

.

Dan klinkt u Ornaments aan en dan From Design.

 

Selecteer het motief Fireworks en klik op openen.

Klik dan op positie 5 en het vuurwerk komt in het midden van de ring te staan. Klik op oké.

Het vuurwerk is standaard in één kleur, maar ik wil juist het vuurwerk kleurrijk maken en moet het motief daarom in stukken breken. Selecteer het motief en klik op het icoon  Break Apart.

 

Klik dan op Color Film, selecteer het motief en klik op de rechtermuis knop op Ungroup

 

 

U kunt nu de verschillende onderdelen een andere kleur geven. Verander eerst de sterren aan de buitenkant van kleur en gebruik diezelfde kleuren voor de lijnen, maar laat deze kleuren verspringen, zodat het geheel nog kleurrijker wordt. Wanneer u nu in Color Film kijkt ziet u dat alles nu door elkaar staat. Zet alle kleuren nu bij elkaar en begin dan bij de bovenste kleur, dan blijft de kleurvolgorde namelijk goed.

 In dit geval selecteer u alle kleuren 1 en brengt deze in één keer onder de eerste kleur 1. De ondergrond van de vuurpijl wordt dan in één keer geborduurd.

 

Doe het zelfde met alle andere kleuren, zodat deze gegroepeerd worden. Wanneer alle kleuren op de juiste plaats staan selecteert u alle kleuren in  Color Film maak er één groep van. Selecteer nu het motief en klik onderin het scherm op het icoon Wreath.

 

Verander het aantal in 5.

Er verschijnen nu 4 extra motieven die u zelf op de juiste plaats kunt zetten. Ze komern automatisch in een cirkel te staan op gelijke afstand.

Zodra u de knop loslaat verschijnen de motieven.

U moet nu wederom de kleuren in de juiste volgorde gaan zetten in Color Film, zodat u het aantal kleurwisselingen beperkt. Omdat het programma het motief automatisch groepeert, moet u de kleuren eerst weer losmaken, zoals eerder beschreven. Dit moet voor elke ‘pijl’ afzonderlijk.

Op deze manier heeft u een minimum aan kleurwisseling. U kunt het hele motief natuurlijk nog vergroten. Diegenen die een Bernina 830 hebben, kunnen dit ook op de machine zelf doen.

Omdat ik de kleuren goed uit wilde laten komen, heb ik een nachtblauwe stof genomen. De eerste kleur heb ik met goud metallic garen geborduurd om iets van die glitter van de echte pijlen wilde laten zien. Dit motief is natuurlijk ook heel geschikt voor op een tas of blouse. U kunt het dan nog verder oppimpen door er steentjes of kraaltje op aan te brengen.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam