Creatieve berichten over borduren

EEN SCOOTER OP HET BLOG!!!!!!

U leest het goed, een scooter op het blog!

Dit keer geen kleding of tas…..

Maar een scooter, en wat voor een…

Ik ging mijn boodschappen doen, ging voor een broodtrommel naar de Action, maar ja… ook gelijk even kijken of ze nog iets hebben waar ik iets mee kan.

En ja hoor….. ik ging niet alleen met een broodtrommel naar huis.

Een van de dingen die ik kocht was een bouwpakketje van deze scooter, ik zag hem liggen en ik zag hem al staan bekleed met stof en borduursels.

Een ideetje voor mijn blog.

Wat restjes stof,  vliesofix, afbreekmesje en een potje houtlijm.

En dan passen en meten, het zijn maar 57 stukjes die bekleed moeten worden met stof!!!!

Wat er aan werkbeschrijving bij zit is: volg de nummertjes. Dus nummer een komt op nummer een enz. …. tot nr. 79.

Eerst de stukjes in elkaar passen, en dan met stof bekleden, soms past het niet goed in elkaar, en kun je van de randjes iets af schuren of snijden met het afbreekmesje.

Het is passen en meten, en waar passen de siersteekjes, en borduurpatroontjes.

Eerst knipte ik  een stukje stof, streek er de vliesofix op, daarna op het hout. Ik kon de stof er dan met een klein schaartje kort langs de kant weg knippen. Later smeerde ik het heel dun met houtlijm in, stof er op en droogstrijken.

Ook satijnlint is goed te gebruiken, en daarop natuurlijk weer een siersteekje borduren. De bovenspanning had ik heel los gezet 1-1,5 dit omdat ik geen versteviging achter de stof kon plakken, dan wordt het te dik. Achter de borduurpatroontjes had ik wel versteviging gedaan om een mooi resultaat te krijgen, ik heb de versteviging er na het borduren zoveel mogelijk achter weg gehaald. Daarna de vliesofix erachter.

Bij het wiel achter,het spatbord, zijn verschillende lagen, hier wilde ik ook de rand bekleden. Plakte het hout op de stof en streek het droog, met het uitknippen, knipte ik een naadje aan, deze knipte ik in zodat ik het goed om de rondingen kon vouwen en aan de achterkant kon vastplakken. Hierdoor werd het geheel wel wat dikker zo paste er geen 6 lagen op elkaar, ik heb er 5 gedaan.

Dit was ook bij het stuur, 5 delen, hier kon ik niets weg laten, ik heb toen de opening iets groter gemaakt, van beide zijde een klein stukje weggesneden.

Op de zitting paste weer een klein borduurpatroontje. De zitting bestond ook uit meerdere lagen, langs de zijkant een bijpassend kantje geplakt.

De kantjes  niet beplakt zijn heb ik bijgekleurd met een viltstift.

En klaar is de scooter, toch wel super leuk geworden!

Ik heb meerdere scooters gekocht, mijn jongste dochter wordt dit jaar 16, dus haar vriendinnen ook, leuk om kado te geven.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam