Creatieve berichten over quilten

lentekriebels

Na een gezellige ontmoeting, afgelopen maandag in het nieuwe Creative Center in Breda, begint het toch wel weer te kriebelen. Zin in iets nieuws en hoewel ik momenteel nog bezig bent met een paar grotere werkstukken is een niet al te serieus tussendoortje ter inspiratie altijd fijn om te doen.  

Lentekriebels, die krijg ik altijd bij het zien van de prachtige bijna vanzelf bloeiende stoffen van Kaffe Fassett en zijn ontwerpteam. Ik heb er al veel mee gedaan en soms blijft er dan een lapje over. Of twee. En ja – weggooien doe je natuurlijk niet.

Ik heb om dit lapje van ca. 25 x 25cm een mooie rand gezet van bijpassende gestipte stof. Daarna heb ik er een sandwich van gemaakt met behulp van  een restje dunne tussenvulling en een simpel katoentje voor de achterkant.  Vervolgens heb ik mijn Aurora 440 voorzien van een nieuwe naald ( want dat doe ik altijd wanneer ik iets nieuws begin ) en de machine boven- en onder ingeregen met bijpassende garens. Ik heb viscose en katoen gebruikt.

Natuurlijk de BSR-voet geplaatst met alle daarbij behorende handelingen en toen heb ik met kleine bewegingen de bloemen gequilt. Gewoon gebruik gemaakt van het patroon. Het is leuk om te doen en een mooie oefening om langs lijntjes te quilten – iets wat veel quiltsters toch nog lastig vinden.

De stippenstof heb ik gequilt in een doorlopende beweging rondom de stippen.

Tot slot kun je het hart van de bloemen nog leuk versieren met bijvoorbeeld kraaltjes, of zoals ik nu gedaan heb – met een frans knoopje ( handborduren ).

Ik heb volgens mij nog wel zo’n gebloemd lapje – maak ik weer wat anders mee – maar daarover dan weer meer in een van mijn volgende blogs. 

Wat ik natuurlijk erg leuk zou vinden is wanneer u ook zo’n tussendoor-lentekriebels-quiltje gaat maken en daarover een berichtje schrijft bij de reacties.

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • christina BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  kaffe fassett stof leent zich er natuurlijk helemaal voor om je zo uit te leven. De stof heeft door jouw bewerking nu echt diepte gekregen.

 • ina BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ja Gerda,
  dat weet ik, maar ik wou graag de bobbeltjes van dat Franse knoopje hebben. Ik heb op de manier die jij beschrijft al eens een heel heideveld gemaakt. Oh, wat zouden we toch zonder kniehevel moeten……… Dat ondertransport stond toch al omlaag van het BSR-en.

  Maar wel een goede tip voor onze volgers.

  groetjes,
  Ina.

 • Gerda Groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hoi Ina,
  Ik heb een tip voor je.
  Weet je wat je ook had kunnen doen bij het hart van de bloem in plaats van met de hand,
  als je het met de aurora doet.
  transport laten zakken, als steek een zig- zag, steekbreedte 1,5, dan maak je een aantal steken over elkaar. Met gebruik van de kniehevel, kun je dan heel makkelijk je voetje op tillen, heb je, je handen vrij en kun je het volgende steekje maken.

  groetjes, Gerda

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam