Creatieve berichten over quilten

Goede start

 

Eind vorig jaar kocht ik een BERNINA aurora 440 QE om het vrij machinaal quilten beter in de vingers te krijgen. Maar zoals dat gaat met een nieuwe machine, het blijft een beetje koudwatervrees tot je helemaal aan elkaar gewend bent. Dus bedacht ik een project waarbij ik in elk geval een paar uur geconcentreerd vrij machinaal kon werken aan mijn naaimachine.

 

Ik heb een lap ingekleurd met verf (zie http://verfvirus.blogspot.com/2011/02/zen.html voor de werkwijze). Deze lap gesandwiched met hobbs en zwarte katoen op de achterkant. Daarna kon ik mooi oefenen, met de BSR-voet erop, de zwarte lijntjes volgen. Een rustgevend karweitje en goed om de naaimachine te leren kennen.

 

Kijk eens hoe mooi mijn naaihandschoentjes matchen met mijn geverfde lap ;-). Die handschoentjes zijn wat ruwer aan de buitenkant en geven goed grip, ik vind het fijner dan stukjes anti-slip want die raak ik altijd kwijt tijdens het naaien.
De handen in een driehoek en naaien maar. Blijf je uit de buurt van de naald en je hebt goed grip op je stof.

 

 

Toen alle zwartelijntjes gevolgd waren, had ik de smaak wel te pakken. De groene vlakken heb ik vervolgens met echoën gevuld.

 

 Tot slot vond ik dat de bloemen nog wel wat konden gebruiken en dus met Madeira metallic garen een accent op de roze bloemblaadjes aangebracht. Van Marjon Hoftijzer-Boer had ik al geleerd dat je bij metallic garen altijd een topstitch naald moet gebruiken en langzaam naaien, anders smelt het draadje door de warmte. Het ging helemaal goed, zonder draadbreuk. En inmiddels had ik al wel zoveel gevoel bij de machine dat ik precies op het randje tussen lijn en kleurvlak kon naaien. Dat gaf wel een kick! Na een paar uur intensief quilten, was ik helemaal blij met mijn lap.

Ik heb er op de luie manier een kussen van gemaakt, zoals een beddekussensloop met een instopstrook. En nu pronkt het op mijn bank.

Ik ben nog niet zo ver dat ik mijn naaimachine liefkozend ´Bernie´ noem zoals andere quilters, maar we hebben elkaar nu wel wat beter leren kennen ;-). Oefening baart kunst, dus op naar het volgende project.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam