Creatieve berichten over quilten

Spoedklusje

Voor een webwinkel die straks met een stand op de handwerkbeurs staat kwam de vraag of ik voor vrijdag as. als de handwerkbeurs begint, nog een quiltje kon maken. Het hoefde niet enorm groot en de uitgeprobeerde fotofabrics moesten erin verwerkt worden in combinatie met de reeds handgeverfde stoffen. Eigenlijk had ze het zelf willen maken voor de beurzen van afgelopen najaar, maar ernstig tijdgebrek…. Dat is iets dat we natuurlijk allemaal wel kennen.

Dit is dus een winkelier die eerst zijn materialen uitprobeert, voordat ze in de winkel komen en dat zie je niet altijd. Zelfs was er gekeken of ze wel wasecht waren. Heel plezierig voor alle klanten die graag een goed product willen kopen.
De opdracht was in ieder geval wel dat de stoffen gebruikt moeten worden en het een herfstgevoel moest geven.Vanwege alle tijdgebrek heb ik besloten om er vierkantjes van te snijden en die op te plakken met vliesofix. Natuurlijk wel eerst de vliesofix achter de stof en dan pas snijden. Dat gaat het snelst als U er eerst stroken van snijdt, waar U dan in een keer vierkantjes van kunt snijden.

Van te voren bepaald waar welke foto moet komen en daar de ruimte uitgespaard. Er was gelukkig genoeg keuze, dus is er nog wat over voor als ze zelf tijd genoeg heeft.

Achter de foto is een klein randje goudkleurige Colback of angel wire gekomen. Vanwege angst voor verschuiven, de foto’s eerst maar vastgestikt, want dat is iets wat in dit geval toch wel recht moest komen te zitten. Tenslotte nog bladeren gequilt met de BSR-voet met supertwist garen. Dat geeft net wat extra, maar is anders glimmend dat metallic garen.
Wilt U het werkstuk in het echt bewonderen, dan moet U op de handwerkbeurs bij deze stand zijn. Ga natuurlijk dan ook even bij de Bernina stand kijken, want daar zijn ook demonstraties.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam