Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de Maand maart

Deze maand de patchworkvoet en randgeleider met maatverdeling.  Een echte must voor de quilters.

De inkepinkjes (inch afmeting)  en de kantlijn om de stof langs te laten lopen, maken het stikken een stuk eenvoudiger, doordat  je de stof langs de kantlijn kunt laten lopen hoef je zelfs niet te spelden.

Omdat ik nogal druk was geweest met allerlei dingen, gewacht tot het laatst om te maken.

Maandagmiddag 28 februari had ik het gepland dan was het klaar voor 1 maart. Het begin van de nieuwe maand dus een nieuw accessoire. In  de winkel verkochten we die voet regelmatig  i.v.m. de inch afmeting. Dus ik wist er wel het een en ander van af, maar had er zelf nooit een quilt mee gemaakt, omdat ik niet echt een quiltster ben.

Nieuwe uitdaging dus!!

Na alle indrukken van afgelopen weekend van de handwerkbeurs, veel nieuwe inspiratie!

Het weekend had ik samengewerkt met Gabrielle van BERNINA, zij gaf mij het idee van een dronkemanspad. Even googlen en leuke foto’s bekeken. Idee voor het blog.

En snel even een paar blokken maken……

Blokken snijden en even uitproberen om neer te leggen, er zijn dan ook legio mogelijkheden om ze neer te leggen.

Had geen mal, dacht dat ik dat wel zelf kon tekenen. En zo zie je maar dat ik ook wel eens een fout maak.

Ik moest er wel naad bij knippen dus het idee met de CD kwam niet uit.

Maar het stikken werkt wel, nog even een mal gehaald en mijn gesneden lapjes als proef gebruikt, en proberen maar……..

 

Het lukt,  jammer van de stof, het was een mooie staal gordijnstof die ik had gekregen, past prima op onze bank! Maar helaas…….

Ik ga het zeker weer proberen, het is ontzettend leuk om te doen, mijn idee verder was als ik alle blokken klaar had hem door te stikken met de cirkellineaal. Als het zover klaar is zal ik het zeker in een van mijn volgende blogs vermelden, dus ideeën en tips zijn van harte welkom.

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik dat ik de blokken ook wel  kan stikken door ze tegen elkaar te leggen en dan door te stikken met een decoratieve steek.

Wordt vervolgd!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam