Creatieve berichten over naaien

Jenny Bowker komt weer naar Nederland.

Het lijkt nog maar zo kort geleden, maar het was in 2009 dat Jenny Bowker voor het eerst in Nederland en Belgie was. En binnenkort komt ze weer. Ik kijk er echt al naar uit.

Zoals u op de website kunt zien, zijn we druk bezig met de organisatie van de verschillende cursussen. Dit keer kunnen we deze cursussen gelukkig bij ons in huis aanbieden, in ons nieuwe Creative Center. En dat betekent dat ik dan zelf ook af en toe binnen kan lopen en kan genieten van de inspirerende lessen van Jenny. En natuurlijk blijf ik ‘s avonds ook voor de trunkshow…

Ik heb de afgelopen weken vaak terug gedacht aan de trunkshow van 2009. Jenny kan zo ontzettend boeiend over haar quilts en reizen vertellen. Achter elke quilt zit een heel verhaal. Erg indrukwekkend en vaak ook ontroerend. Geen idee of Jenny nog nieuwe quilts gemaakt heeft en daarover gaat vertellen, maar anders luister ik met veel plezier nog een keer naar het verhaal achter de andere quilts.

En dan natuurlijk de cursussen, voor Jenny een heel vol programma, maar ze heeft me verzekerd dat ze dat alleen maar leuk vindt.

We beginnen op zondagmiddag al met een cursus voor ons eigen team en onze blogsters. Lekker samen creatief bezig zijn en samen eten. Ja, het heeft zeker voordelen om bij BERNINA te werken ;). Onze dealers zijn op maandag aan de beurt en voor u hebben we maar liefst 4 dagen ingepland!

Twee dagen waarop een cursus Free Motion Quilting gegeven wordt op Jenny’s hele eigen manier, waarbij ze begint met een gedessineerd lapje en vanuit het patroon van het lapje, uit de vrije hand figuren gaat maken en zo verder quilt op een effen stuk stof. Ziet er super professioneel uit, maar volgens Jenny kan eigenlijk iedereen het leren, zeker met de BSR-voet. Ik ben niet zo’n ster in het vrije-hand quilten, dus ik ben benieuwd of ze het mij geleerd krijgt om van die mooie bladeren en bloemen te quilten.

De andere cursus lijkt me ook erg leuk, want ik heb nog bergen kleine lapjes, waar ik eigenlijk niets meer mee doe, maar die “zonde om weg te gooien” zijn. Volgens de snip-snap-scrap techniek van Jenny kun je daar met een paar effen stoffen altijd nog een mooie quilt van maken.

Het zal er wel niet in zitten dat ik aan die cursus mee kan doen, maar ik sluip dan wel af en toe binnen om even mee te kijken. Ik kan natuurlijk moeilijk tegen u zeggen dat u zich niet aan mag melden voor de cursussen zodat er een plekje voor mij overblijft. De eerste aanmeldingen zijn al binnengekomen direct nadat we het op de website gezet hebben, dus het zou me niet verbazen als alle dagen straks vol zijn. En dat is alleen maar ontzettend leuk.

Ik kijk uit naar het bezoek van Jenny, maar ik kijk er ook naar uit om u straks te kunnen begroeten in ons Creative Center. Dus hopelijk “TOT ZIENS in Breda!”

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam