Creatieve berichten over borduren

STAPPENPLAN

 

Dit keer wil ik jullie in een paar blogs iets laten zien van mijn  favoriete bezigheden.

Een eenvoudig patroon aanpassen.

Ik wil een vest met shirt maken, van hetzelfde patroon, het vest wil ik in stukken maken, dit keer wel in een kleur, maar op die stukken wil ik mogelijkheden en siersteken van de 830 uitproberen en u laten zien.

De paarse stof is joggingstof voor het vest, het roze is tricot voor een shirt, en de stof met knopen is voor de voering van het vest, voor wat details en evt. applicaties op het shirt en evt. nog pipingbandjes voor het vest. Verder heb ik smal keperband in 3 kleuren gekocht, kleuren die in de voering zitten, deze wil ik op de mouwen van het vest stikken, daarover heen siersteken en dan werken met de balansknop zodat ik over de hele breedte kom van de 3 keperbandjes.

Het voor en achterpand teken ik opnieuw  over omdat ik het in stukken wil knippen, het vest knip ik iets ruimer, omdat er voering in komt en ik wil er een shirt onderaan.

Het patroon van de mouw blijft gelijk omdat ik daar het keperband op wil stikken.

De halslijn heb ik opgemeten, voor een capuchon, verder heb ik voor de maat de capuchon van een trui van mijn dochter nagemeten, en zo aangepast, zodat het op mijn halslijn paste.

 En nu knippen maar!

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam