Creatieve berichten over borduren

APPLICATIES MAKEN MET DE BSR

Momenteel maakt iedereen wel kleding van tricot, en zoals jullie vast wel gezien hebben, alles is met bloemen. Kun je natuurlijk prachtige kleding van maken!

Maar dat doet iedereen, ik ben dan weer opzoek naar iets anders. Toch heb ik ook tricot gekocht, 1 meter gebloemde tricot, maar ik heb er een effen tricot bij gekocht.

Ik heb de bloemen uitgeknipt en op de effen tricot gestikt. Omdat tricot niet echt rafelt heb ik het met de bsr gedaan.  Eerst vliesofix achter de bloemen gestreken, uitgeknipt en daarna op de panden van het shirt gestreken.

En bsr-en  maar.  Ik ben ongeveer drie keer langs de randen gegaan, niet te strak over elkaar maar een beetje naast en over elkaar om een beetje speels effect te krijgen.

Het patroon wat ik voor dit shirt gebruikt heb was weer hetzelfde patroon wat ik ook in mijn eerdere blogs heb laten zien, dus weer een aparte kraag, blijft toch leuk om iedere keer weer net iets anders te doen.

Weer een halsboordje gemaakt, alleen de korte kanten gestikt en dan 3 cm langs de bovenkant van het boordje toen gekeerd, ik had nog heel veel extra stof aan de bovenkant laten zitten, daar heb ik weer bloemen opgestreken.

 Vliesofix tussen de kraagdelen gestikt, royaal om de bloemen heen geknipt en de randen met een zig-zag afgewerkt.

En weer een shirt klaar!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam