Creatieve berichten over naaien

Kunstbende finale – Fashion

Afgelopen zaterdag was de landelijke finale van Kunstbende 2011, dé wedstrijd voor jong creatief talent. De afgelopen maanden zijn er regionale voorrondes geweest en de winnaars daarvan streden afgelopen zaterdag om de felbegeerde eerste plaats. In verschillende categorieen, zoals Film, Muziek, Taal, Expo, Theater & Performance, DJ, Dans en sinds een aantal jaren ook Fashion.

Omdat BERNINA het belangrijk vindt dat jong talent in de mode een kans krijgt, sponsoren wij deze wedstrijd, onder andere met prijzen voor de 1e, 2e en 3e plaats en het ter beschikking stellen van machines voor de workshop, die in december is gehouden in het World Fashion Center.

En na alle voorbereidingen was het afgelopen zaterdag dan zover. Op het zonovergoten terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, vond de finale plaats, en ik was er bij samen met mijn oudste dochter. Zij wilde ook dit jaar wel weer mee, want net als vorig jaar hadden we weer VIP-kaartjes gekregen, waarmee we bijna overal naar binnen konden.

Omdat we dit jaar ook voor de prijsuitreiking wilden blijven, en het dus laat zou worden, waren we er niet meteen vanaf het begin en hebben dus helaas niet alle kandidaten van de categorie Fashion kunnen zien. Maar over het algemeen was ik diep onder de indruk van het talent van deze jonge mensen, de geheel eigen visie op mode en de doordachte uitwerking van het thema “Illusie”.

Na de uitreiking van de publieksprijzen en de uitvoeringen van deelnemers van Kunstbende uit andere landen, was er tijd om een hapje te gaan eten en wat te drinken, lekker buiten op het terras. Toen weer snel terug de zaal in om een goede plek te hebben voor de prijsuitreiking, want ik wilde graag foto’s en filmpjes maken voor dit artikel. Na enig gepruts met onze nieuwe camera, met veel te veel mogelijkheden, hoop ik dan toch de goede instellingen gevonden te hebben om bij deze slechte lichtomstandigheden een en ander te kunnen filmen.

Toen eindelijk de categorie Fashion aan de beurt was, kwam Roos van der Kamp, de winnares van Project Catwalk op het podium om de winnaars bekend te maken en de prijzen uit te reiken. De eerste plaats was voor Supernova uit Limburg. Helaas heb ik nog geen foto’s van haar collectie, maar ik ga proberen of ik die nog kan vinden, dan deel ik ze later nog met u. Ze heeft in ieder geval een bernette 12 naaimachine gewonnen en een pakket MyLabel software. Op het filmpje zijn die helaas niet te zien, ze zitten in een hele grote tas. Net als de prijs voor de 2e plaats, ook een bernette 12 naaimachine, en de 3e plaats, een pakket MyLabel software.

Alles bij elkaar was het een zeer geslaagde middag en avond. Volgende week maar eens kijken of ik contact op kan nemen met de winnares, misschien wil ze wel iets over haar collectie vertellen voor deze blog.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam