Creatieve berichten over borduren

UFO; “Unfinished Object”

Als ik aan een werkstuk bezig ben, is er weinig ruimte in mijn gedachten voor andere projecten. Ik maak mijn werkstukken dan ook meestal af. Soms zit het echter tegen en lukt het niet of kan ik het materiaal dat ik nodig denk te hebben niet vinden, dan verdwijnt het project in de kast. Dit is ook gebeurd met de stamboom uit een oud nummer van Stitchathome. Omdat ik toen op een BERNINA 180 borduurde, heeft een lieve vriendin de boom op een industriemachine geborduurd. Jammer genoeg bleek het patroon erg in te trekken ook al had ze het goed verstevigd. Ondertussen had ik de appeltjes met de namen van de familieleden geborduurd. U begrijpt het al, ik heb alles weggelegd en heb in geen jaren aan het project gedacht. Tot ik vorige maand de lap weer tegen kwam en aan de slag ben gegaan om er nog iets van te maken. 

Eerst heb ik de 3 lagen versteviging zo goed mogelijk verwijderd. Vervolgens heb ik de lap geperst, gespoten met lijm en zo glad mogelijk op een gladde ondergrond (Fast 2 Fuse) geplakt. Helemaal glad is het niet geworden maar het resultaat is niet slecht. Vervolgens heb ik er nog een appeltje bij geborduurd, want ik heb er inmiddels een kleindochter bij. De appeltjes zijn met textiellijm op de boom geplakt.

Bij Ikea heb ik een wissellijst gekocht en de stamboom op maat gesneden. Ik vind hem helemaal geweldig.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hieke Bouman BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo, ik heb een vraag , ik heb onlangs een stel oude stitch at home gekregen en in een van die stond deze stamboom. maar die kan ik niet downloaden vant uit het tijdschrift.Nu mijn vraag heeft u dat patroon nog en ook in pes. bijvoorbaad dank. Gr.Hieke Bouman

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam