Creatieve berichten over naaien

Zomerweer

Lang paasweekend en het was schitterend weer. Niet moeilijk om te raden waar iedereen zou vertoeven, aan de zee, op terras of  in de tuin bij de barbecue. Ik heb ook een leuk weekend achter de rug, voornamelijk achter de stikmachine en dvd’kes kijken. Blijkbaar heb ik dit jaar meer last van mijn allergie en tranende ogen zijn niet meteen leuk. Maar na een goede regenbui of binnen een paar weken is dat ook al weer achter de rug.

Het is de ideale moment om het tweede naaiproject van de les aan jullie te tonen. Het is waarschijnlijk ook het project waar het meest om te doen is geweest. Een schort. Niemand die begint te naaien heeft zin om weken aan een schort te werken, toch? Maar het staat op het programma en dan kan je er maar beter het beste van maken.

Ik vond in Ikea leuke ruitjesstof die wel goed zou passen in mijn nieuwe keuken. Waar ik geen rekening mee gehouden heb is het hele lijnen- en ruitjesgedoe. ik had voor de gemakkelijkheidsoplossing kunnen kiezen en mijn ruiten diagonaal zetten, maar een betweterig stemmetje in mijn buurt fluisterde me in dat ik het als een kans moest zien, eens kijken of het niet zou lukken. Onder begeleiding kon er toch niks verkeerd gaan. En het moet gezegd, ik was best tevreden van de eerste poging. Alleen bij de tweede bocht, ging ik serieus uit de bocht en zonder mokken maakte ik de steken los. De tweede poging was meer dan verdienstelijk en best trots toonde ik het aan de lesgeefster. Moet het gezegd dat zij minder overtuigd was, meer nog ze wees er op dat het in de eerste helft ook al wat scheelde, een fractie van een streep weliswaar, maar toch, dat kleine beetje. Ze wou het nog door de vingers zien. Omdat ruitjes zo moeilijk zijn. Maar ik ben nog steeds best trots op het resultaat. En zoals iemand uit de les zei: “vanuit een bepaalde hoek lijken die lijnen echt wel door te lopen.”

Het werd nog een gedoe met die ruitjes, bij de onderste boord was het de bedoeling om eerst 1cm en dan 2cm om te plooien, maar de juf zei doe maar op het lijntje van de ruitjes. Alleen bleek ik natuurlijk niet zo recht geknipt te hebben en dus werd het ietsje meer ingelegd. Qua lengte zit het wel goed vind ik. Verder leerde ik ook dat die kopspelden wel degelijk nut hebben bij het stikken, eigenwijs word ik dan genoemd. Mijn ma huiverde een beetje toen ik het verhaal vertelde want ze moest denken aan die ruitjesstof die haar ma ooit kocht voor een bloes te maken. En niet van die goedkope, zoals bij mijn ikea stofje maar dure.

En wat ik het leukste vond aan de schort, namelijk dat je er helemaal in zit, vind ik meteen ook het verschrikkelijkste. Ik weet niet of je het goed kan zien op de foto, maar het lukt me simpelweg niet om de linten normaal te strikken. Sowieso strik ik die liever op de voorkant, maar nu is er toch wel te veel stof om mijn Marilyn-vormen te bedekken en gewoon van achter te strikken. Ik heb er niet te veel bij stil gestaan in de les en gewoon het patroon van de lesgeefster overgenomen. Ik hoop dat de rest van mijn klasgenoten toch iets meer alert is geweest want anders worden het allemaal schorten voor de mannen. Misschien daarom dat de lesgeefster het over barbecue-schorten had?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam