Creatieve berichten over naaien

BERNINA aurora 440QE actie

De BERNINA aurora 440 QE is terecht één van de meest populaire machines voor quiltsters geworden. Tot 15 juni biedt BERNINA deze super machine aan met een geweldige accessoire pakket als cadeau. Kijk op de BERNINA Nederland website voor meer informatie.

Één van de handigste steken op de aurora 440 is de quilter’s aan- en afhecht steek. Aan- en afhechting voor het machinaal quilten is anders dan voor het naaien van kleding. Quiltsters willen een afhechting die stevig is, maar tegelijkertijd ook onopvallend.  Meestal wordt het gebruikt  tijdens het quilten “tussen de naden”, in het Engels heet het “stitch in the ditch”.

Voor en achteruit naaien, zoals bij kleding maken, is sterk maar te opvallend voor het quilten.  De oplossing voor het quilten is te beginnen en eindigen met het naaien van 5-6 hele kleine steekjes achter elkaar.

BERNINA heeft een steek gemaakt waarin de kleine steekjes aan het begin en einde al geprogrammeerd  zijn. Deze houden de quiltlagen secuur vast, u hoeft alleen de draden af te knippen.  Echt een geweldige BERNINA innovatie voor quiltsters! Deze steek is ook heel fijn te gebruiken om extra versteviging te geven bij het naaien van rijen blokken aan elkaar.

Op de stekenkaart ziet deze steek uit als twee stippen met een verticale lijn ertussen, #41 op de aurora 440.

Als u steek #41 kiest wordt de steeklengte automatisch op 2.50 aangegeven, u kunt hem zelf instellen tot de gewenste lengte.

Als u begint te naaien maakt de machine eerst de kleine steekjes en schakelt daarna gelijk over naar de langere steken. Als u bijna aan het einde van de naad komt, drukt u één keer op de achteruitknop. De machine naait de kleine steekjes weer en stopt. Voor deze steek heeft de achteruitknop de “eind programma” functie. Zo makkelijk!

U kunt het beste de boventransportvoet voor het tussen de naden quilten. Als u op de link klikt vind u meer mogelijkheden van quilten met de boventransportvoet.

Quilten tussen de naden is de gebruikelijke eerste stap voor machinaal quilten. Het houdt de quiltlagen op elkaar en voorkomt het schuiven van de quilt lagen tijdens het quilten. Heeft de quilt kleine blokken, is het soms voldoende om alleen tussen de naden te quilten. U bent gelijk klaar!

Hier kunt u meer informatie over de boventransportvoet en de andere aurora lessen van mij op de blog vinden. Veel plezier!

Tot de volgende keer,

Karen

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam