Creatieve berichten over borduren

EEN TAS DAAR HEB IK ER NOOIT GENOEG VAN!!

Nog maar eens een tas!

Volgens mij ben ik vast niet de enigste, als ik zeg:” Een tas daar heb ik er nooit genoeg van!”

Vorig jaar had ik een nieuwe zomerjas gemaakt, en dan koop ik extra stof om er een tas bij te maken, met natuurlijk ook dezelfde voering als de jas.

Na heel veel projecten afgesloten te hebben, even rommel opruimen, en dan kom je nog wel eens wat tegen!

En dat was deze stof, maar ook nog een stukje lamifix. Voor diegene die dit niet kennen, lamifix is een plastic waar je op de achterkant wat kunt strijken, onder andere papier dus ook foto’s en krantenknipsels. Ik had nog een blad van tuinen en daar stonden prachtige bloemen in, in de kleuren die bij mijn jas en dus tas pasten.

Een patroon ook snel gevonden, ik had op het duitse Berninablog gekeken, en daar zijn een paar projecten gemaakt met  de kaart From tassels tot textures.

 Het is een cd met borduurpatronen, maar er zitten ook patronen voor blouses bij en ja…… ook twee patronen van tassen. En wat helemaal  super is er zit een boek bij waarin allerlei technieken worden beschreven voor vrij machinaal borduren. Het boek is wel engels, ik ben daar niet zo’n ster in, maar er staan heel veel foto’s bij dus het is ook voor iemand die geen engels kan heel duidelijk.

Ik heb nu verder niets gebruikt van de technieken ik maak nu alleen gebruik van het patroon, voor diegene die de cd kennen herkennen het misschien. In een later blog wil ik hier nog wel eens iets over schrijven.

Dus de delen van de tas die op het patroon bewerkt waren heb ik van stof en lamifix geknipt, daarna heb ik een collage van de kranteknipsel en van de katoenen voering. dit heb ik op de lamifix gestreken en daarna op de tas gestikt.

Dan de tas in elkaar stikken, voor de bodem van de tas heb ik hetzelfde gedaan als met mijn vorige tas, even een biesje stikken, voor versteviging van de bodem, dit in de naden van de bodem vaststikken, karton erin schuiven, dan blijft het goed op zijn plaats zitten, en de tas is gelijk veel steviger. De tas moest natuurlijk even snel klaar dus een stukje elastiek gebruikt, hoefde ik geen biesje te maken, en het zit er toch binnen in.

Dan kan de rits erin en de handvaten. Om mooie stevige handvaten te krijgen, en een beetje rond heb ik een plastic slang gebruikt. Het is een soort tuinslang, dus bij veel bouwmarkten is het wel te koop. Bij ons in het dorp hadden ze het niet, die stuurde mij naar een zaak die onderdelen verkoopt voor kalvermelkmachines, en die hadden deze slang, niet te dik en mooi soepel.

Maar toen moest ik dan eigenlijk een tunnel maken, en die moet dan nog gekeerd. De stof die ik gebruik is memorystof, dus heel rafelig en een beetje stug, dus niet te draaien. Dus kort op de kant gestikt, en met het overlockvoetje eraan gezig-zagd zodat het naadje glad blijft, de losse rafeltjes die er toen nog aanzaten, heb ik weggesmolten met een soldeerbout. Als je dit doet moet je het wel met een oude soldeerbout doen, hij is daarna niet meer te gebruiken waar die eigenlijk voor bedoeld is.

En weer een projectje klaar!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam