Creatieve berichten over naaien

Nieuw speelgoed

Sinds een tijdje mag ik de bernina naaimachine van de mama van mijn vriend gebruiken. Leuk, maar het werd natuurlijk tijd voor een eigen exemplaar. Al is dat zo tussen de verbouwingen niet meteen evident. Maar een beetje afleiding is ook altijd welkom.De doos stond al een tijdje op mij te wachten bij mijn ma. Met de verbouwingen bleek dat het betrouwbaarste adres. Alleen was het nog niet gelukt, al was ik best nieuwsgierig.

Bij het uitpakken was het een beetje wennen, geen leuk koffertje om het toestel mee naar de ijverige wijven te nemen. En geen beschermhoes, al staat dat wel bij de accessoires op de site. Maar wel een strak design. Het houdertje voor je garen, voor je spoel,… Alles zit weggeborgen onder een zwart deksel. Het blijkt een idee van industriedesign-studenten van de Fachhochschule Nordwestschweiz voor Vormgeving en Kunst in Zwitserland. Zij kregen van Bernina opdracht om een nieuw design voor een naaimachine te bedenken. Het kreeg de naam blo:c. En het mag gezien worden als je het mij vraagt.

Het is vooral wennen aan de plaats van het bobijntje en de naald. Die naald zit in vergelijking met de machines waar ik in de les mee werk nogal ver naar achteren. Ik heb mijn aangeboren nonchalance voor handleidingen aan de kant gelegd en ben beginnen bladeren. Ik ben vooral benieuwd naar de vele voetjes: een overlockvoet, een knoopaanzetvoek, een borduurvoet, spannend.

Ik heb ook al een paar dingen uitgeprobeerd, maar ik was er niet echt met mijn hoofd bij. Ik ontdekte te laat dat de spanning van de onderdraad niet goed afgesteld stond. Dus heb ik het maar opgegeven, voorlopig welteverstaan.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Hallo Patricia, een nieuwe machine is zeker even wennen. Maar als je straks de handleiding erbij pakt, zal e.e.a. vast en zeker duidelijk zijn. En anders kun je ook altijd een vraag op de blog zetten, wordt zeker op gereageerd. Je hebt overigens gelijk dat er een beschermhoes bij de machine hoort. Hier wordt nog voor gezorgd! Veel succes met het uitproberen en ik ben benieuwd naar je eerste bernette-project!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam