Creatieve berichten over quilten

nog één keertje dan

en u mag kiezen, gaat dit blogje nou over de doorslagvoet ( het accessoire van deze maand ) of over een andere favoriet, de cirkelliniaal.

U begrijt het al – het gaat over beiden. Het is namelijk zo ontzettend leuk om niet direct voor de hand liggende naaivoet-combinaties te maken. Waarom zou je de doorslagvoet niet in combinatie met de cirkelliniaal kunnen of willen gebruiken? 

Dus maar een proefje gemaakt en zie hier het resultaat. Gecombineerd met een aantal mooie siersteken van mijn Bernina 820 geeft het een verrassend en leuk resultaat. 

Zoals gezegd: dit is maar een proefje – ik ga deze mogelijkheden zeker gebruiken op mijn volgende quilt.  Leest u hierover vooral verder op mijn eigen blog  http://ina-quiltsandmore.blogspot.com.

Voor vragen over de gebruikte naaivoeten neemt u natuurlijk contact op met uw Bernina-dealer.

Alvast veel plezier met oefenen.

Commentaren op dit bericht

15 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • R de Troije BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Ina,
  Ik ben eruit, heb gekeken op bernina bij de voeten en zag dat het met de zigzag moet op de beschijving staat er niets van.
  Nu ga ik heel leuke dingen doen.
  Dank je wel hoor.
  gr. Rensia

 • R de Troije BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Ina,

  Ik heb de no.7 doorslagvoet besteld en heb de 830 waar voet 7 ook op voorkomt maar geeft steeds een kruis aan. Kun je me misschien zeggen wat ik fout doe.

  vast bedankt. gr. Rensia

 • Maria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Ina,de cirkelliniaal werk prachtig , heb er een hele mooie ketting mee gemaakt.Was even uitzoeken met de stof waar ik mee ging werken dit eerst op een borduurraam van Bernina geplaatst en werkte prima.
  Later met de BSR de cirkels bewerkt
  Het bandapparaat wacht ik toch nog even mee,kost erg veel geld en zoveel gebruik ik het nog niet,dat komt later wel.
  Gr Maria

 • Maria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  dank je wel gerda,
  fijn te weten dat het echt goed werkt,ik wil die evt.van 10mm hebben omdat ik fijne sieraden maak van stof.Dus misschien dat ik het kan gebruiken voor het fijne werk.
  Ik ga in elk geval het uittesten .gr maria

 • Gerda Groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Ina en Maria,
  Ik ken het bandapparaat wel en ik vind het heel handig zeker als je veel met bandjes etc. wilt werken! Je hoeft nu alleen maar de strookjes stof te snijden en dan doorvoeren dus niet eerst strijken of iets dergelijks. Je kunt ook gewoon biesjes maken! Ik heb bv. een bloesje gemaakt, daar moesten koordjes in de mouwen om ze op te halen, ik vond koordje niet mooi dus ik heb van dezelfde stof strookjes gesneden en biesjes gemaakt staat super, het werkt heel handig, en het is op deze manier ook heel stijlvol.
  Maar het is inderdaad heel praktisch om het bij je dealer uit te proberen, je moet er wel even feeling voor krijgen.
  Succes.

  groetjes, Gerda

 • Maria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Dank je wel Ina,ik heb ook je mail gelezen ,ik ga inderdaad naar mijn Bernina dealer om het uit te proberen ,ik denk dat het donderdag wordt,hij zit in Katwijk.
  Ik laat het wel weten,een fijne avond .
  gr maria

 • ina BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Maria, Dat is helemaal niet erg hoor – een vraag plaatsen. Mijn eerlijke antwoord: ik weet het niet. Mijn collega blogster Gerda weet er vast meer van. Denk dat ze dit wel leest en wellicht reageert.
  Heel veel succes met je cirkelliniaal want die is echt geweldig.
  Hartelijke groet,
  Ina.

 • Maria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Gisteren binnen gekomen,ben erg benieuwd wat ik ermee ga doen.
  Trouwens ik heb een vraagje ,algemeen maar weet niet waar ik die kan plaatsen,doe het maar in dit bericht.
  Wil graag weten of iemand ervaring heeft met de :Bernina Bandapparaat: 20 – 24 mm 84 plus voet 94
  Ik wil het evt. kopen maar ze zijn nogal prijzig ,dus iemand met ervaring?
  bedankt alvast en sorry Ina voor de vraag in jou topic te plaatsen
  gr maria

 • Maria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  dank je wel voor je berichtje,
  ja als het goed is komt die vandaag binnen ,ik heb de cirkelliniaal besteld bij mij Bernina dealer in Katwijk. Die stuurt het op,ik laat het wel weten of het mooi wordt want ook daarin ben ik benieuwd.
  Gr maria

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam