Creatieve berichten over quilten

Open Europese Quilt Kampioenschappen in Veldhoven.

Komende week is het weer zover; van 5 t/m 8 mei zijn  de Open Europese Quilt Kampioenschappen in de Koningshof te Veldhoven. Heel veel quilts voor de wedstrijd en ook heel veel andere exposities met voornamelijk quilts. Met TeXui exposeren we daar de werkstukken met het nieuwe thema “Transitions”.

TeXui is een groep van tien textiel kunstenaars. De groep bestaat ongeveer tien jaar. De samenstelling verandert regelmatig, nieuwe kunstenaars nemen de plaats van de oude in. Met hun karakteristieke werk dragen ze bij tot het steeds veranderende gezicht van de groep.
Op de OEQC tentoonstelling laten we de thema tentoonstelling “Transitions” zien. Bij “Transitions” kan men denken aan veranderen, verschuiven, overdragen, zowel letterlijk als geestelijk, zoals van ouder op kind of van leraar op leerling. Men kan ook denken aan vervellen, vergaan, vernieuwen of verouderen. Veel inspiratie voor de leden van TeXui voor een geheel nieuwe expositie met werken van 100 cm x 80 cm.

Ook mijn nieuwe werkstukken zijn daar te zien.  Helaas voor U mag ik nog geen volledige foto laten zien, vandaar dat er bovenaan een detailfoto staat en hieronder een foto van het werkproces. Ik kan wel verklappen dat bij het ene werkstuk er o.a. op een dun en transparant polyestervlies veel tekst gestikt is. Deze tekst had ik voorgeschreven op wateroplosbaar vlies en daarmee ook het dunne polyestervlies verstevigd. Bovendien is alles steeds in een borduurring gespannen. Elke letter is drie tot viermaal gestikt om genoeg dikte te krijgen.

Donderdag en vrijdag beman ik met een collega de expositie, zaterdag en zondag zijn er andere collega’s van TeXui aanwezig. Hopelijk ontmoeten we elkaar in Veldhoven.

Leden van TeXui zijn: Rita Berghuis, Elke Boesewinkel, Cobi Brinkhuis, Hanne Capel, Willy Doreleijers, Jelly Dijkstra, Wille Groenewolt, Marjon Hoftijzer, Jacqueline de Jong en Annette Jeukens.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Maria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik ben maar even er naar toe gegaan via jou link,heb alle foto’s en filmpjes bekeken.ik zelf ben niet gek van Veldhoven over de zaal,de mooie wandkleden hangen er in slecht licht.Dat heb ik zelf ondervonden in 2008.Ik zie dat er nu een mooi onderwerp is voor 2012 Flora.Ik weet niet of je bij de uitreiking was ,maar zie dat een goede vriendin ‘Els Schipper’ weer in de prijzen is gevallen,die vrouw geeft gouden quilt vingers.Ik moest weer even kijken naar al dat moois wat mensen maken.prachtig gewoon!
  Gr Maria

 • Maria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Marjon,ik lees nu net je blog en de datum is al weer een verstreken ben erg benieuwd
  hoe het was die dagen,druk zeker wel.
  Ik heb zelf 2x mee gedaan in 2007 en 2008 .
  Laat het even weten wat het allemaal is geworden ,met foto’s evt ?
  Gr Maria

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam