Creatieve berichten over quilten

Yoyo´s maken? De cirkellineaal!

Omdat ik in de provincie woon kan ik niet altijd alles direct kopen wat ik nodig heb. Nu wilde ik yoyo´s gaan maken en zonder ´yoyo maker´ had dat natuurlijk gekund met een kartonnetje maar met mijn nieuwe cirkellineaal leek het me wat sneller werken. En ik heb er nogal wat nodig want dit staat op mijn wensenlijstje:

Daarom de machine op tafel gezet en met de cirkellineaal en een grote steek (4), vrij eenvoudig een lap vol rondjes in de juiste maat (6,5 cm doorsnee) genaaid:

Dan voorzichtig uitknippen met 0,5 mm rand, goed opletten dat je de draden niet afknipt want daarmee moet je ze ´aan´trekken.

Eerst de achterkantdraad even met een platte knoop vastknopen zodat die er niet meer uit kan schieten, en af knippen. Vervolgens beide voorkantdraden om een vinger zo strak mogelijk aantrekken. De naadtoeslag naar binnen werken met een schaarpunt en de laatste keer strak aantrekken, platte knoop ook in de bovendraden, en de draden naar achteren trekken met een naald. Hiermee kunnen ze later mooi vastgenaaid worden!

Het is beter om echt sterk (hand)garen te gebruiken. Maar als de draad toch knapt, geen nood, ze kunnen zo onder de naaimachine weer ´geprepareerd´worden. Om stof te sparen, zouden ook alle cirkels zo genaaid kunnen worden, dus eerst tekenen en dan uitknippen. Is ook handiger om de draadjes in de gaten te houden:

Zo, ik ben op weg, wordt vervolgd!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam