Creatieve berichten over borduren

2 weten meer dan 1, 3 weten meer dan 2, samen weten we (bijna) alles.

Met deze wijsheid in gedachten hebben een paar van mijn borduurvriendinnen het initiatief genomen om bij elkaar te komen en een of twee onderdelen van de BERNINA V6 software te bestuderen. Deze keer nemen we de nieuwe functie “Outline Design” onder de loep.

Om te zien hoe “Outline Design” werkt, importeren we een bloemetje zonder omlijning uit de patronen folder van V6.

Hierna klik ik op “Outline Design”

en bekijk het menu dat opent.

Ik vul 1 omlijning in en geen “offset”, ik kies voor de “Tripple Stitch” en OK.

Het lijkt een wonder als er een omlijning om het bloemetje staat, de omlijning heeft dezelfde kleur als het patroon, wijzig de kleur door de omlijning te selecteren (de laatste bewerking is geselecteerd).

Door in het “Outline Design” menu andere waarden in te vullen, kan een echo omlijning gemaakt worden.

 

Als we een patroon hebben met een stiksteek (bv. een redwork patroon) werkt “Outline Design” niet, volgens mij omdat de stiksteek en de drievoudige steek herkend worden als een omlijning. Als we om het patroon een satijnsteek maken of  het patroon wijzigen in een vulsteek werkt “Outline Design” wel. Bij de libel werkt “Outline Design”  gedeeltelijk wel omdat een deel van het patroon uit satijn en vulsteken bestaat, maar de lijnen zijn niet zoals ik ze wil hebben.

Hier is de snelste oplossing om een vulstek over de vleugels en het lijfje te digitaliseren.

De libel is verkleind, er zijn4 patroontjes om geplaatst en een satijn omlijning. Nu is het resultaat na “Outline Design” prima.  De omlijningen buiten het vierkant zijn gedelete. Als de omlijningen er eenmaal zijn kunnen ze naar eigen inzicht veranderd worden. ook ongewenste kleine delen van het patroon kunnen verwijderd worden.

Zo hebben we heerlijk gespeeld met de software. De gastvrouw en heer hebben ons verwend en we hebben genoeg ideeën om thuis verder te gaan. Mijn libel heb ik 2 keer uitgeborduurd en er een paspoort zakje van gemaakt.

 

Ik verheug me al op de volgende keer.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Lacia BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Wat een leuk idee om dit met elkaar uit te werken, er zijn zoveel mogelijkheden met borduursoftware dat het soms te veel tijd kost om het allemaal alleen uit te proberen!
  Ik ben benieuwd naar de volgende les!!

 • Bernadette BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ook ik ben enorm tevreden over deze manier van uitleg. Ik ben wel een beetje vertrouwd met het programma maar zeker niet genoeg. Door de uitleg met foto’s wordt het een plezier om met V6 te werken

 • Geertje BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Liesbeth, weer een superorigineel en zoals we inmiddels van je gewend zijn ontzettend duidelijk uitgelegd project. Heel erg bedankt, ik ben ervan overtuigd dat onze lezers/lezeressen weer veel plezier bij het lezen en hopelijk bij het zelf uitproberen zullen hebben.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam