Creatieve berichten over borduren

Accessoire van de Maand – juni 2011

DE MULTIGARENKLOSHOUDER,

een accessoire zonder project, maar wel waar iets over te vertellen is.

Een accessoire voor mijn verlanglijstje! Het is heel praktisch, niet alleen voor het borduren maar zeker voor mij ook voor het naaien.

Nu ik dit artikel schrijf bedenk ik had ik hem maar gehad toen ik mijn vest van het stappenplan maakte.

Ik wisselde toen heel veel met kleuren, dan staat alles netjes klaar, even de draad door de naald wisselen en je kunt weer verder.

Ook als je werkt met metallic garen, is het praktisch, je gebruikt dan ook het smeersetje, en als je het metallicgaren dan op de standaard zet, geleid je het eerst nog naar boven, zo heeft de draad iets meer spanning, loopt het beter af, en heb je dus ook minder draadbreuk.

Dit werkt ook met garens die snel van het klosje af glijden, je kunt dan werken met een netje, en de garenstandaard en het gaat perfect.

Bij deze aktie krijgt u 5 gratis klossen isacord garen, dit is borduurgaren, maar ook erg mooi om door te stikken. Als u hier nog nooit mee heeft gewerkt, heeft u weer een nieuwe uitdaging, de moeite waard!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Maria BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hallo Shirley,
  ik heb het smeerstetje met lijn er opgeplakt en nu blijft het goed zitten.
  Dus gebruik ik het voor al mijn garen ,alleen ietsje sneller de olie erin doen.Elke garen kan wel een goed laagje gebruiken. Ik denk dan aan hand quilten waar vaak thread heaven gebruikt wordt.
  De houder wilde ik er gelijk bij kopen,maar die meneer zei toen dat is niet nodig.Nu achteraf wel spijt van,misschien schaf ik het ooit eens aan,gebruik erg veel verschillenden kleuren in mijn werkstukken.
  Gr maria

 • Shirley Jacobs BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  De grote kloshouder kan ik ook niet meer missen met het quilten, ideaal! Maar het (dure) smeersetje lag er al na de kortste keren af (ja, ondergrond eerst goed ontvet enzo), leuk bedacht maar niet praktisch, de plaklaag onder het blokje laat gewoon met niks los.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam